Trenerne før lokalderbyet: – Alltid spesielt!

JUBLET: Erik Nordengen og Eivind Holte Tøråsen (t.h.) jubler etter sistnevntes scoring da Elverum gjestet Nybergsund Stadion i cupen i vår. Nå er det duket for nok et klassisk lokalderby. Foto: Hans Olav Osbak

JUBLET: Erik Nordengen og Eivind Holte Tøråsen (t.h.) jubler etter sistnevntes scoring da Elverum gjestet Nybergsund Stadion i cupen i vår. Nå er det duket for nok et klassisk lokalderby. Foto: Hans Olav Osbak

Ser man utelukkende på tabellen, er Elverum favoritter før lokalderbyet mot Nybergsund. Men den geografiske avstanden påvirker også den sportslige, mener begge lags trenere.

DEL

– Et lokalderby vil alltid være noe spesielt og isolert i forhold til andre matcher. Man merker at det er kort reisevei, for å si det sånn, konstaterer Elverum-trener Tore Fossum.

– Hva er det som gjør et lokaloppgjør spesielt?

– Det er noe med at man kjenner menneskene i den andre klubben veldig godt. Det er folk man treffer ofte og prater mye med. Det fører igjen til at alle vil litt mer, og at det kan gå litt fort. Slike kamper kan ofte bli rotete, så det gjelder å holde hodene kalde og forbedre seg som om det skulle være en hvilken som helst vanlig match, sier Elverum-treneren.

Verre i «gamle dager»

Han er én av mange med en fortid i begge klubbene, og selv om det fortsatt er noe spesielt med lokaloppgjørene, mener han det var verre i «gamledager».

– I dag har vi bedre baner, holder et høyere nivå og spiller en annen type fotball enn i gode gamle dager. Da var det nok kanskje enklere å ødelegge for motstanderen enn det er i dag, påpeker Fossum.

– Dere er med i opprykksstriden, Sundet kjemper i motsatt ende av tabellen. Bør ikke det tilsi at dere er favoritter?

– Nei, jeg tror det er helt åpent. Begge lag har lyst på tre poeng. Til sjuende og sist handler det om kvalitet og dyktighet, mener Elverum-treneren, som gleder seg til match mot gamleklubben.

– Vi gleder oss veldig til å komme dit og å spille på det nye gresset. Jeg håper det blir mye folk, og at det kommer mange fra Elverum for å støtte oss også. Det trenger vi, konstaterer Fossum, som kan melde om at han har fullt mannskap (med unntak av langtidsskadete Erlend Eggen Persgård, journ.anm.) tilgjengelig før lokalderbyet.

– Vet hva som kommer

Og i Sundet svetter ikke Jarl André Storbæk & co. nevneverdig før naboen kommer på besøk.

– Vi vet veldig godt hva de kommer med, så for oss handler det om å treffe med tenningsnivå og forberedelser, sier Storbæk, som påpeker at det i de to andre oppgjørene disse lagene imellom denne sesongen, har endt med én uavgjort og ett tap.

– Vi mangler seieren, og så får vi se om vi klarer å sikre oss den nå. Vi ønsker å fortsette den gode hjemmestatistikken også på det nye gresset, sier Storbæk.

Sundet står med fem hjemmeseire, og viste seg blant annet som svært sterke på eget kunstgress mot Odd 2.

– Jeg mener også at Elverum er et lag som står godt til oss, og det er to lag som ønsker å spille fotball som møtes. Begge lag går for å vinne, og sånn sett kan det fort bli en stillingskrig, sier Storbæk, som også har god koll på hvilke angrepsvåpen de svarte og hvite besitter.

Blant annet er den tidligere Sundet-spilleren Jonas Enkerud toppscorer i avdelingen.

– Vi kjenner ham og vet hvordan han kommer i boks. For oss handler det om å klare å stå imot, samtidig som vi må tørre å stå i eget spill. Har vi ikke ballen, er det vanskelig å bestemme noe som helst. men vi skal være gode nok til å utfordre Elverum. Vi gleder oss og håper det blir en bra ramme rundt kampen også, avslutter Jarl André Storbæk.

Artikkeltags