Darbo ferdig etter to uker

AVSLUTTET FORHOLDET: Alieu Darbo ble presentert som ny Sundet-spiller 13. januar i 2015, men forlot klubben etter kun to uker. Nå viser det seg at det ikke bare er Ola Brenden & co som har blitt lurt av svensk-gambieren. (Arkivfoto: Ola Kolåsæter)

AVSLUTTET FORHOLDET: Alieu Darbo ble presentert som ny Sundet-spiller 13. januar i 2015, men forlot klubben etter kun to uker. Nå viser det seg at det ikke bare er Ola Brenden & co som har blitt lurt av svensk-gambieren. (Arkivfoto: Ola Kolåsæter)

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Alieu Darbo ble presentert som ny Sundet-spiller 13. januar. Nå har han forlatt Nybergsund, og det viser seg at det ikke er første gang en kontrakt går i vasken på tampen for svensk-gambieren.

DEL

Darbo var med da Sundet spilte treningskamp mot Flisa i Kongsvingerhallen 18. januar.

Da spilte han i 60 minutter. Like etter ble det klart at han likevel ikke blir Nybergsund-spiller denne sesongen.

– Vi fikk ikke de nødvendige papirene vi måtte ha. Den prosessen ble aldri fullført, sier sportssjef og A-lagstrener i Nybergsund Ola Brenden.

Han bekrefter at Alieu Darbo dro fra Nybergsund for om lag to uker siden.

– Klubben ordnet det slik at han kom seg hjem til Sverige og Göteborg, sier Brenden.

– Føler Nybergsund seg lurt?

– Jeg vil ikke kommentere det noe mer enn at vi ikke fikk de nødvendige papirene for å få en fullstendig overgang. Vi etterspurte disse dokumentene tidlig, svarer Brenden.

Etter at Darbo angivelig var klar for Nybergsund 13. januar har Østlendingen vært i kontakt med flere kilder i Sverige som forteller om en brokete karriere for spilleren, spesielt de to siste årene.

En av de største kontroversene skal være at svensk-gambieren mener han har hatt en kontrakt med den engelske klubben Wigan, som på det tidspunktet spilte i Premier League.

Det har imidlertid kommet fram i senere tid at ingen i Wigan har hørt om navnet Alieu Darbo.

Men dette er bare én av mange episoder. Østlendingen har blant annet vært i kontakt med en svensk journalist, som ønsker å være anonym, angående de mange hendelsene i Darbos karriere.

– Hva har vært de største kontroversene rundt denne spilleren?

– Han skrev under på en kontrakt for Champions League-klubben Dinamo Zagreb (i 2013), men fikk sparken etter bare noen måneder da han hele tiden var skadet og sjeldent trente. Han hevder også fortsatt at han spilt for Wigan. Det fornekter klubben bestemt, sier den svenske journalisten til Østlendingen.

Han er ikke overrasket over at Darbo allerede etter kort tid har forlatt Nybergsund.

– Jeg er ikke veldig overrasket. Han har en tendens til å havne i konflikt med sine klubber, sier journalisten.

I fjor sommer ble han også presentert som ny spiller for den svenske daværende superettan-klubben, Landskrona BoIS. I likhet med Nybergsund, ble det til slutt ingen kontrakt med Landskrona for Darbo.

– Hvordan opplevde du som journalist episoden med Landskrona?

– Landskrona trodde at de var enige med Darbo. Han ble presentert med et videointervju på hjemmesiden deres. Så falt plutselig kontrakten gjennom da Darbo ikke var enig med Landskrona om lønnen.

– Hvorfor tror du det har vært så mange kontroverser rundt han?

– Han har stor tro på seg selv. Det i kombinasjon med tvilsomme forhandlinger har stelt det i stand for han, sier journalisten som også forteller at 22-åringen ikke er veldig kjent i Sverige.

– De som kjenner til han husker han som et ungt talent i Örgryte IS, som siden har hatt en mildt sagt brokete karriere. Antallet kamper han har spilt de siste årene kan man regne på én hånd, sier svensken.

Ola Brenden forteller at han oppfattet fotballspilleren som en trivelig gutt, men innrømmer at klubben ikke visste om hans brokete karriere da de ville signere han.

– Vi var ikke klar over alle fakta på det tidspunktet.

– Gjorde klubben en god nok research på Darbo før dere signerte ham?

– Vi trodde det, svarerBrenden.

P.S: Østlendingen har forsøkt å komme i kontakt med Alieu Darbo gjentatte ganger, uten å lykkes.

Artikkeltags