Forberedt på kamp for å overleve

SPENNENDE HØST: Jarl André Storbæk og Nybergsund ligger foreløpig på trygg grunn. Men både han og laget er forberedt på en nervepirrende høst.

SPENNENDE HØST: Jarl André Storbæk og Nybergsund ligger foreløpig på trygg grunn. Men både han og laget er forberedt på en nervepirrende høst. Foto:

Det ser ut til å bli en kamp for å overleve i divisjonen for Nybergsund, med åtte serierunder igjen. – Det er vi forberedt på, mener trener Jarl André Storbæk.

DEL

Se Nybergsund - Grorud direkte på Østlendingen.no klokken 16.00.

Fem lag har skilt seg ut i bunnen av tabellen i 2. divisjon avdeling 1.

Etter poengdelingen i Bærum sist, er Nybergsund fortsatt over nedrykksstreken, tre poeng foran Stabæk 2.

Med andre ord er Jarl André Storbæk sine gutter langt fra trygge. Høsten kan bli både spennende og nervepirrende, men Sundet-treneren mener hans unge mannskap er godt forberedt på det som venter.

Avdramatiserer nedrykksspøkelset

– Den tok vi tidlig i vårsesongen da vi hadde noen matchballer til å være med som vi ikke tok. Etter 0-1-tapet for Mjølner (24. juni) hadde vi en god prat om hva som må til for å bikke det her i vår favør. Vi har lenge vært forberedt på at det kom til å bli en kamp på nedre halvdel, så akkurat det skal vi stå godt rustet for, sier Storbæk til Østlendingen.

– Hvordan jobber man med å takle en slik situasjon?

– Vi prøver å avdramatisere det så godt vi kan. Jeg synes vi svarte godt på det mot Stabæk sist. Den første omgangen var vi ikke fornøyd med, men vi snakket om at normalt nivå er godt nok. Vi hevet oss i andre omgang og fikk med oss ett viktig poeng, selv om det var en skuffet gjeng som ikke tok tre.

Jakter første høst-seier

Poenget mot bunnrival Stabæk var Nybergsund sitt første på fire kamper i høstsesongen.

Søndag venter topplaget Grorud på hjemmebane. Av de 17 poengene Nybergsund har tatt denne sesongen, er 15 av disse tatt på hjemmebane.

Det kan fort bli nøkkelen denne høsten.

– I motsetning til forrige sesong, har vi vært ganske bra hjemme. Det må vi forsøke å holde på. Men Grorud er en tøff motstander som kjører på med sin stil, uavhengig av om de spiller hjemme eller borte. De har vært en håndfull for de fleste motstanderne denne sesongen, men vi skal ha gode muligheter til å få med oss noe, sier Storbæk.

– Hvor viktig vil det være for gruppa å få den første forløsende høst-seieren?

– Det er selvfølgelig viktig, og den jakter vi hver gang. Vi var skuffet over at den ikke kom mot Stabæk, men samtidig var det ene poenget svært viktig. Hadde vi tapt hadde situasjonen vært en helt annen. Det handler om å snu tankegangen den rette veien, sier Nybergsunds trener.

Artikkeltags