I fjor sendte han Elverum ned - nå kan Andreas (20) redde Nybergsund

BLIR VIKTIG: Nybergsund må slå Odd 2 lørdag for å berge plassen i 2. divisjon. Da kan Andreas Hellum bli helt avgjørende.

BLIR VIKTIG: Nybergsund må slå Odd 2 lørdag for å berge plassen i 2. divisjon. Da kan Andreas Hellum bli helt avgjørende. Foto:

I fjor bidro han til å sende Elverum ned i 1. divisjon. Lørdag hviler mye av ansvaret på Andreas Hellum dersom Nybergsund skal berge plassen i 2. divisjon.

DEL

Se Odd 2 – Nybergsund på Østlendingen.no lørdag klokka 13.00.

Den 20 år gamle angrepsspilleren kom til Nybergsund på lån fra Mjøndalen i sommer.

På Nedre Eiker har det blitt så som så med spilletid for den unge Buskerud-karen, som blant annet scoret i Mjøndalens 3-0-seier over Elverum i siste serierunde i 1. divisjon forrige sesong.

Det endte med Elverum-nedrykk. Lørdag kan han bli hovedpersonen i nok et nedrykksdrama.

– Det er en litt annerledes inngang til ting enn jeg har vært med på tidligere. Jeg synes det er spennende, måten du må krige og gjøre hva som helst for å berge plassen, sier Hellum, som har vært med på opprykkskamper for Mjøndalen tidligere.

Scorer minst av alle

Nybergsund må slå Odd 2 på bortebane lørdag for å berge plassen i divisjonen. En tøff oppgave i utgangspunktet, men enda tøffere om du ser hvordan denne sesongen har utartet seg for tryslingene.

Nybergsund har ikke vunnet borte siden 30. september 2017, har scoret færrest mål (25) av samtlige lag på de tre øverste divisjonene i norsk fotball, og ikke vunnet en eneste kamp i høstsesongen.

På 11 høstkamper har de kun funnet nettmaskene åtte ganger. Tre av de scoringene står Hellum bak.

– Til tider har det vært frustrerende å spille spiss, det skal jeg være ærlig på. De gangene jeg har spilt alene har jeg følt meg veldig alene. Da har vi slitt med å skape de store sjansene. Jeg føler vi til tider har vært litt redde. Vi er litt for å redde for å slippe inn mål istedenfor å angripe for å vinne.

Men nå må det angripes, og det må vinnes. Det tror Hellum er en fin inngang til skjebnekampen.

– Jeg liker den inngangen bedre enn om vi hadde slått Hønefoss og klart oss med uavgjort. Da er det lett å bli defensiv i hodet. Nå må vi score mål og da må vi være offensive i hodet. Vi kan naturligvis ikke miste hodet og sende alle mann i angrep, men vi må tørre å angripe.

Prestisje

En tøff Nybergsund-sesong kan ende med nedrykk.

Flere av bærebjelkene i laget denne høsten er innleide spillere som reiser tilbake til sine respektive klubber etter kampen i Skien.

Hellum er en av disse. Han skal tilbake til et Mjøndalen-lag som akkurat nå topper 1. divisjon med tre serierunder igjen å spille.

– Hvor mye betyr det her for deg rent personlig, med tanke på at du kun er i klubben på lån?

– Det betyr mye. Jeg føler det betyr like mye for oss lånespillere som det gjør for de som har vært her i ti år. Vi er selvsagt utrolig skuffet over at vi er i denne posisjonen og ønsker å redde klubben fra nedrykk. Det er ikke kult å komme tilbake til Mjøndalen som en som ikke klarte å berge klubben du har vært utleid til. Samtidig er man en del av et lag og jeg har fått meg mange kompiser her, så å unngå at Nybergsund rykker ned er det eneste jeg tenker på og ønsker akkurat nå.

20-åringen mener selv han har fått mye ut av Nybergsund-oppholdet, uansett hvordan det skulle ende.

– Det har vært veldig utviklende for meg. Jeg visste Nybergsund lå i bunnen av 2. divisjon, men det var ikke det som var viktig for meg. Jeg trenger å spille 90 minutter hver helg og det har jeg fått. At vi nå er i denne situasjonen er også nyttig læring. Du vokser veldig på det.

Venter tøff motstand

Når Nybergsund gjester Odd 2 lørdag, er det ventet at Skien-laget kommer til å spa på med det de kan av førstelagsspillere som er tilgjengelig.

Odd 2-trener Morten Rønningen har tidligere uttalt til Østlendingen hvor viktig det er for eliteserieklubben å ha et rekruttlag på nivå tre.

Sundet-angriperen bruker minst mulig energi på hva motstanderen kommer med.

– Vi vet at de kommer med stort sett det samme som de har gjort hele sesongen. Tøft blir det uansett for de som er nest best i en eliteserieklubb er bra fotballspillere. Vi må tenke på hvordan vi skal angripe situasjonen best mulig.

    Vi har trøbbel med produksjonen av kampen og får ikke bilder fra Skagerak Arena.

    Artikkeltags