Maktet ikke å utnytte sjansebonanza - Sundet rykker ned til 3. divisjon

Foto:

En enorm sluttspurt hjalp ikke for Nybergsund, som kjempet heroisk for å berge plassen i 2. divisjon. 1-1 holdt ikke i nedrykksfinalen mot Odd 2, og dermed rykker Sundet ned til 3. divisjon.

DEL

«Annerledesklubben Nybergsund» – «Innlandets kultklubb» – «Eventyrerne fra skauen». Kjært barn har oppgjennom åra fortjent mange navn.

Men lørdag 27. oktober ble det satt punktum for den store lille klubbens liv i toppfotballen i denne omgang.

For i klubbens 100. år, og ironisk nok ikledd sine gullfargede bortedrakter, måtte Jarl André Storbæk & co. Innse at nedrykkets time var kommet.

Premissene før årets siste seriekamp var krystallklare: Nybergsund MÅTTE vinne mot Odd 2 på bortebane.

For foran et heller glissent Skagerak Arena spilte de to lagene en ren nedrykksfinale lørdag formiddag.

Og det så ut til å tynge gjestene fra Sundet mer enn Odds nest beste menn fra start.

Riktignok fikk Nybergsund muligheten til å skape et par farligheter fra cornerflagget tidlig i omgangen, men Kristian Bråtebæk fikk ikke nok luft under kula, og dermed ble det en relativt enkel oppgave for Odd-forsvaret å rydde unna.

Og i motsatt ende av banen var hjemmelagets angrep langt giftigere. Etter et drøyt kvarter pekte dommer Sulman Maroof Hussain på straffemerket, etter at Marius Bustgaard Larsen ble felt helt nede ved dødlinja av Ådne Midtskogen.

Odd 2 kjørte showet før pause

Og fra 16 meter var det Tobias Lauritsen som kunne sende Odd 2 opp i ledelsen. Lars Larsson Jendal i Sundet-målet var riktignok etter ballen, men den var for hard og for godt plassert til at han kunne avverge nettkjenning.

Dermed ble vondt til enda vanskeligere for Nybergsund, som MÅ sikre alle tre poengene for å berge plassen i divisjonen. For Odd 2 holder det med uavgjort.

Hjemmelaget gjorde det imidlertid klart at de ikke ville legge seg bakpå etter scoringen, og fortsatte å kjøre showet mot Sundet-målet stort sett fram til pause. Jarl André Storbæks menn hadde mer enn nok med å forsvare seg mot stadige Odd-angrep, og første omgang sett under ett, skal nok gjestene være relativt greit fornøyd med at de ikke lå under med mer enn ett mål.

Nå har Nybergsund nøyaktig 45 minutter på seg til å score minst to mål om de skal beholde plassen i 2. divisjon.

Odd 2 fortsatte presset

Etter 15 minutters hvile, valgte Jarl André Storbæk å slippe til Adonai Mehary Kidane på bekostning av sin kaptein, Eino Puri. Det var den eneste endringen til pause.

Og det gjaldt også for det som skjedde på banen innledningsvis.

For Odd 2 fortsatte akkurat der de slapp, og var giftig frampå allerede etter et par minutters spill.

Sundet på sin side trengte noen minutter på å summe seg, men glimtet til med et par spede forsøk etter hvert.

Nærmest å skape noe var Isak Lysfoss Løvlund, som dessverre for Sundet ikke fikk kontroll på et innlegg fra Sofiane Dia.

Kjempesjanse for Sundet

Utover i omgangen roet kampbildet seg kraftig, og til tross for at det sto om retten til fortsatt spill i 2. divisjon, var det lite som vitnet om at det framkalte det helt store stresset i rekkene.

Men så smalt det plutselig kraftig. Bokstavelig talt.

I det 64. minutt fikk Sundet etablere seg høyt oppe på Odd 2 sin banehalvdel, og denne gangen fikk Isak Lysfoss Løvlund definitivt kontroll på både bein og ball.

Han fikk inn et klokkerent kjempetreff som dessverre traff like på innsiden av stolpen, og metallet spyttet ubønnhørlig kula ut igjen. Hadde den ballen vært justert to centimeter til siden, hadde det vært balanse i regnskapet.

Tente liv i håpet

Etter dette var det igjen Odd 2 som overtok føringen i kampen. De fleste tilskuerne på Skagerak Arena hadde nok begynt å innkassere alle tre poengene, da det nok en gang smalt ut av det blå for gjestene.

Og denne gangen traff Fabrizio Cardaccio Tambucho innenfor stengene etter en Sundet-overgang. Fra langt holdt fikk han sendt avgårde et langskudd som snek seg forbi Odd-keeperen.

Bare minuttet senere hadde Eirik Gayi alle muligheters mor til å sende hjemmelaget tilbake i ledelsen, men alene med keeper Lars Larsson Jendal, satte han skuddet til side for mål.

Sundet-scoringen virket åpenbart som en vitamininnsprøytning for de gullkledde, som mot slutten av omgangen klarte å spille seg stadig høyere opp i banen.

I det 87 minutt ble Amin Zariah felt i straffefeltet, men dommeren dømte corner - til Sundets store fortvilelse.

Den svartkledde valgte å legge til fem minutter på Skagerak Arena, men til tross for en heroisk sluttspurt der en vanvittig sjansebonanza i kampens aller siste sekunder, maktet ikke Sundet å få inn scoringen som måtte til for å overleve i divisjonen.

Dermed er det snipp, snapp, snute - og eventyret ute for Nybergsunds liv i toppfotballen for denne gang.

Østlendingen kommer tilbake med mer!

Artikkeltags