Mønsterangrepet som reddet Sundet

  Se målene og sjansene fra duellen mellom Sundet og Follo.

  Artikkelen er over 1 år gammel

  (Nybergsund - Follo 2-1) Vending av spillet. Presis gjennombruddspasning og friløp foran mål. Dette mønsterangrepet sørget for 1-0 til Nybergsund mot Follo og ble avgjørende for tre svært viktige poeng.

  DEL

  SE HØYDEPUNKTENE I VINDUET OVER!

  – Det er slik vi ønsker å fremstå, og etter vårt spillemønster, sier trener Jarl André Storbæk.

  Han sikter til Nybergsunds 1-0 scoring, der det bare går 10-11 touch før ballen sitter i nettet bak Follo-keeper Knut André Skjærstein.

  For det tok Nybergsund bare 14 minutter å få hull på byllen. Etter en dropp vender Joakim Lindquist spillet over til Vegard Skjørestad, som elegant finner Joel Mendez del Rio i bakrommet. Han løper seg fri og spiller til en umarkert Remond Mendy, som enkelt kan sette ballen i mål.

  Et mønsterangrep.

  Viktig på flere måter

  Kampen mot Follo var viktig på mange områder, men først og fremst for å få en luke ned til lagene under streken. Sundet var bare to poeng foran nedrykksstreken før kampen, og tok med tre poeng lørdag en god steg vekk.

  For det andre var det vikitg å spille på seg selvtillit på hjemmebane, hvor Nybergsund har slitt så langt i sesongen. Dette var faktisk bare lagets andre hjemmeseier denne sesongen.

  Fokus før kampen var å finne ballen høyt mot et Follo som er glad i å spille seg ut bakfra. Med Carl Jesper Andreasson i spiss vant Nybergsund ballen høyt på Follos halvdel ofte, men klarte for sjeldent å utnytte overtallet. Flere ganger var de alene igjennom med Skjærstein, men misset.

  La om til fem bak

  – Vi gjør endel valg etter at vi har vunnet ballen som ikke er helt gode. Flere ganger løpet vi oss unødvendig tomme, og ga rom for Follos løpeglade spiss, Håvard Dalseth. Vi fikk rettet på endel av det i pausen.

  Nybergsund kom bedre ut etter pause, og styrte kampen de første minuttene. 2-0-scoringen kom ikke før i det 70. minutt da Kaimar Saag satte den inn fra kort hold etter klabb og babb på en corner.

  – Det hadde vi trent på denne uka. Trykk i boksen, og fikk betalt.

  Nybergsund hadde god kontroll på Follo, helt til Christian Bwamy fikk sette inn 2-1 fire minutter før slutt. Da ble det hett ute på Sundbana, og Storbæk måtte legge om til fem bak.

  – Vi skulle være mer komptakte, men klarte ikke det, og jeg tror ikke vi hadde rodd dette i land om vi ikke hadde tatt det grepet, sier han.

  Henter to spillere

  Overgangsvinduet er fortsatt åpent, og Storbæk legger ikke skjul på at han ønsker å hente inn forsterkninger. Spesielt offensivt.

  – Vi har to spillere på blokka, som nesten er klare, men det gjenstår litt før vi kan presentere disse. Vi ønsker å bruke dette vinduet for å forsterke oss og stå godt rusta til en tøff høst, sier han.

  Og det kan Nybergsund trenger for laget er på ingen måte trygge, der de ligger på 10. plass med 17 poeng.

  Nybergsund - Follo 2-1 (1-0)

  PostNord-ligan avd. 1
  Nybergsund Stadion
  Tilskuere: 131
  MÅL: 1-0 Remond Mendy (14), 2-0 Kaimar Saag (70), Christian Bwamy (86).
  Nybergsunds lag 4-3-3: Morten Sætra - Emil Hatten Engerbakk, Juan Garcia Alonso, Joakim Lindquist de Osma, Vegard Skjørestad - Kristian Bråtebæk (Semming Graff Nygård fra 55. min), Carl Jesper Andreasson, Eivind Holte Tøråsen (Isak Løvlund fra 86. min)- Remond Mendy, Kaimar Saaag (Eivind Fallet fra 90. min), Joel Mendez del Rio.
  Gule kort: Joel Mendez del Rio, Sundet. Christian Bwamy og Håvard Dalseth, Follo.

  Artikkeltags