Vraker Sundet, velger rivalen i Trysil: – Nå skriker sikkert alle om penger. Det er bare tull!

TIL TFK: Isak Løvlund forlater Nybergsund til fordel for Trysil-rivalen.

TIL TFK: Isak Løvlund forlater Nybergsund til fordel for Trysil-rivalen. Foto:

Isak Løvlund (19) blir den tredje lokale unggutten som på under en uke forlater Nybergsund til fordel for Trysil FK.

DEL

Første juledag ble det klart at duoen Ulrik Tajet og Thomas Rodgerson ikke blir med Nybergsund videre, men velger 4. divisjonsfotball i Trysil FK.

Begge var en del av A-stallen til Sundet i 3. divisjon dette året, der førstnevnte også fikk en del kamper fra start.

Men der Tajet og Rodgerson blir sett på som unge talenter, har 19 år gamle Isak Løvlund allerede blitt en etablert og profilert Sundet-spiller med 19 kamper i 3. divisjon sist sesong, til tross for at han mistet mye av vårsesongen etter et beinbrudd i januar.

– Klubben tryslingene bryr seg om

Han debuterte for Sundet i 2. divisjon bare 15 år gammel, men etter fem sesonger på A-laget til de hvite og blå setter Løvlund nå et foreløpig punktum.

På årets nest siste dag ble han nemlig presentert som TFK-spiller.

– Det er jeg utrolig glad for. Slik det har blitt nå er det Trysil FK som er klubben alle tryslinger bryr seg om og interesserer seg i. Derfor er jeg glad for å få være med på det spennende som skjer der, sier Løvlund til Østlendingen.

I januar takket han nei til et tilbud fra eliteserieklubben Strømsgodset, som ønsket å inkludere han i klubbens rekruttlag. 19-åringen sa nei fordi han ville fullføre videregående skole i Trysil, noe han gjorde i vår.

Avtalen var at Løvlund kunne slutte seg til drammenserne til sommeren, dersom utviklingen fortsatte i riktig retning.

Men da leggbeinet røk tvers av på trening i Sundet-hallen for et snaut år siden, og vårsesongen ble brukt til opptrening, forsvant også Godset-muligheten.

– Det er jo et antiklimaks. Jeg skulle egentlig til en eliteserieklubb og nå skal jeg spille 4. divisjon. Men det er et riktig valg for meg sånn det er nå. Fotball har ikke vært gøy det siste året, sier Løvlund som innrømmer at han ikke har trivdes i Nybergsund.

– Jeg er glad i klubben, men er ikke veldig begeistret for alt som har skjedd etter nedrykket til 3. divisjon med situasjonen rundt Jarl (André Storbæk), spillestil og alt. Jeg orker rett og slett ikke være der lengre. For meg har det alltid vært gøy å spille fotball, men det siste året har jeg ikke kjent på den samme gleden. Motivasjonen for å fortsette i Sundet var ikke der.

Amatør

Løvlund er godt kjent med ryktene om pengebruk i den hardtsatsende 4. divisjonsklubben. Uoppfordret avfeier han alle rykter om at TFK legger store summer på bordet for å sikre seg midtbanespilleren.

– Nå skriker sikkert alle om penger. Det er bare tull. Jeg velger TFK fordi jeg har lyst til å finne tilbake gleden ved fotball i en klubb med stor interesse. Jeg skal jobbe denne våren og etter planen studere til høsten. Jeg har signert for ett år, men har skrevet under på en amatørkontrakt slik at jeg kan komme videre dersom det skulle dukke opp noe. Jeg har takket nei til langt bedre tilbud enn det jeg får i Trysil, så ingen må tro dette handler om penger, sier 19-åringen.

Artikkeltags