Nybergsunds andrelag har i all hovedsak bestått av unge spillere på vei opp i A-stallen, samt de A-lagsspillerne som har slitt med spilletid i andredivisjon.

– Vi har hatt for få spillere i mellomrommet mellom A-lag og G16-laget, og det er ikke forsvarlig å stille et lag bestående av kun 16-åringer i tredjedivisjon, sier A-lagstrener Tore Fossum.

Nybergsund trekker derfor laget fra serien.

Dette påvirker blant annet Alvdal IL og Flisa Fotball, som er i samme divisjon. Reglene er slik at lagene som har tatt poeng mot Nybergsund 2, mister disse.

– Dette er ikke noe vi gjør på grunn av akutt spillermangel. Dette er noe vi har vurdert over tid, fortsetter Fossum.

– Vi var få spillere i utgangspunktet, og nå forsvinner enda flere på grunn av blant annet skole.
Spillere som Eivind Fallet har vært faste på Nybergsunds tredjedivisjonslag, men som Østlendingen tidligere har skrevet gikk Fallet til Rosenborgs ungdomsavdeling så sent som i forrige uke.

– Vi har sett på prestasjonene også. Laget har ikke klart å holde nivået i tredjedivisjon – da fungerer det heller ikke som en læringsarena, sier Fossum.

– De spillerne som er gamle nok og gode nok til å spille på A-laget får sjanser til å spille. Det er bedre at de som ikke er klare til å ta steget får mulighet til å trene med A-laget, og lære av dem som spiller på et høyere nivå. Man lærer ikke av å ikke fungere som et lag i tredjedivisjon, sier Fossum.