Demba Traoré scoret kampens eneste mål to minutter før pause, da han styrte Jonas Enkeruds skudd mot mål inn i nettet.

Nybergsund dominerte den første omgangen, og hadde flere store muligheter. Men mye takket være godt keeperspill av Valdres’ Kai Erik Rundbråten sto det 1-0 ved pause.

Andre omgang ble langt tammere, og det skjedde lite foran noen av målene inntil det gjensto et snaut kvarter av kampen. Da vartet Sundet-keeper Olav Dalen opp med to gode redninger før Rundbråten igjen viste klasse i Valdres-målet.

Han sto i veien på gode skuddforsøk først fra Eivind Holte Tøråsen og så Ørjan Heiberg. Valdres kastet fram spillere på slutten i håp om en utlikning, og Sundet var under et visst press. Men anført av lagkaptein og midtstopper Christer Fjellstad klarte hjemmelaget å stå imot.

Trener Tore Fossum oppsummerte kampen slik:

– Første omgang var kanonbra, og at vi ikke scorer både to og tre mål er nesten utrolig. Vi kommer ok i gang i andre omgang, men det blir hektisk utover i omgangen. Det ble spennende mot slutten og Olav har et par fantastiske redninger. Men alt i alt vinner vi fortjent, sier Fossum.

Sundet topper tabellen med 26 poeng etter 12 kamper, og det er tre poeng ned til Fram Larvik på andreplass. Elverum Fotball kan ta over andreplassen, dersom de slår Raufoss på bortebane i morgen ettermiddag.

ALENE PÅ TOPP: Demba Traorés scoring i første omgang gjør at Nybergsund nå troner alene på tabelltoppen i 2. divisjon. Foto: Anders Bronken