Gå til sidens hovedinnhold

Nye nettsider skal gi økte besøkstall for de to nabokommunene

– Vi ønsker at flere får opp øynene for alt vi har å tilby og håper på gode besøkstall i sommer.

Det sier næringsutviklerne Arne Hagetrø i Rendalen og Bjørn Vegard Øiungen i Stor-Elvdal.

Støttet av fylkeskommunen

Nabokommunene i Østerdalen har inngått et samarbeidsprosjekt med støtte fra Innlandet fylkeskommune til studier og digitalt innhold som har pågått de to siste årene. Gjennom prosjektet har de innhentet tilbakemeldinger fra hyttefolk og besøkende, der en fellesnevner er behov for informasjon om aktiviteter, turmål og service.

– Rendalen og Stor-Elvdal har arbeidet med å etablere digitale plattformer for å svare på dette behovet. Nå er nettsidene Opplev Rendalen og Opplev Stor-Elvdal publisert med nyttig informasjon både til fastboende og besøkende, sier Hagetrø og Øiungen.

Prognosene viser nok en sommer hvor de fleste av oss vil feriere i Norge, og det jobbes med å legge forholdene til rette for at folk skal trives i regionen.

Imponert som innflytter

– Som innflytter er jeg imponert over det brede spekteret av aktiviteter, severdigheter og turmål vi har i regionen vår. For ikke å snakke om spennende og variert kulturhistorie som ligger klar til å bli oppdaget, sier Øiungen.

I tillegg til nettsider er det også utviklet virtuelle utsiktstårn hvor besøkende kan ta på seg VR-Briller og se hvilke turmål regionen har å by på. Her kan man se områder fra Femunden i øst, Rendalssølen, Glomma, Sollia og Folldal i løpet av noen minutter. Håpet er at det virtuelle besøket kan bidra til at flere får interesse til å oppsøke de lokale perlene.

– Skulle det vise seg at de besøkende trives riktig så godt, så kan kommunene skilte med byggeklare tomter. På oppløpssiden av koronaperioden har vi sett flere tilfeller av besøkende og innflyttere som verdsetter det naturen og et fredelig lokalmiljø har å tilby. Dette er en trend vi håper skal fortsette, sier de to næringsutviklerne.

Kommentarer til denne saken