AnJazz satser på talentene

SAMARBEID: AnJazz og Toneheim inngår samarbeid i forkant av 2011-festivalen. Fra venstre: Gøran Kristiansen, Jan Fredriksen, Anja Katrine Tomter og Halvard Opem.Foto: Jo E. Brenden

SAMARBEID: AnJazz og Toneheim inngår samarbeid i forkant av 2011-festivalen. Fra venstre: Gøran Kristiansen, Jan Fredriksen, Anja Katrine Tomter og Halvard Opem.Foto: Jo E. Brenden

Av
Artikkelen er over 8 år gammel

– Talentene skal opp og fram! Toneheim får egen scene og et eget program under AnJazz, sier festivalleder Anja Katrine Tomter.

DEL

Fire bestillingsverk, hvorav to urpremierer, skal framføres av Toneheim-elever. I tillegg får de boltre seg med egen program og egen scene under AnJazz-festivalen, som arrangeres mellom 5. og 8. mai neste år.

Samspilte
I går kunne Anja Katrine Tomter i AnJazz sammen med Gøran Kristiansen i styret i festivalen og Toneheim-jazzpedagog Jan Fredriksen og undervisningsinspektør Halvard Opem presentere Toneheim-prosjektet.
– Endelig er vi i gang med et samarbeid vi har ønsket oss lenge, og vi ønsker at dette samarbeidet skal utvikles og gjøres større etter hvert. Vi har i AnJazz forsøkt oss tidligere med et eget barnesegment, uten at vi fikk det helt til. Nå er målet er å satse på og vise fram unge, talentfulle musikere – og de er det mange av på Toneheim. Tilbake får vi gode ambassadører for Hamar, for AnJazz og for musikkutdannelsen i byen, sier Tomter entusiastisk.
– For oss er dette en gavepakke. Elevene får en festival og en profesjonelt tilrettelagt scene å spille og vise seg fram på. At vi får denne muligheten til å vise oss fram for et selektivt publikum er fantastisk, sier Fredriksen.
Hun ser for seg at Toneheim-elevene får boltre seg inne i Hamar Rådhus, som vil huse mange av konsertene under festivalen. I tillegg er festivalen i forhandlinger om å få bruke Scandic Scene og Østre Torg til festivalen.
– Festivalen avvikles på et tidspunkt da elevene har øvd sammen hele skoleåret og er på sitt beste før de skal ta spranget ut i høyere utdanning, sier Opem, og legger til:
– Søkningen til Toneheim har økt de siste to årene og vi har en voldsomt økning i søkertallene på jazzinstrumenter hvor konkurransen om skoleplass er hard. Vi mener festivalen gjør noe riktig med å satse på Toneheim-elevene, for det viser seg at i hvert kull er det en eller flere elever som blir kjente navn og kommer til å spille en rolle i musikklivet.
Jazzkomponistene og musikerne Helge Sunde og Petter Wettre har laget bestillingsverk som vil få urpremiere under festivalen.
– I tillegg skal vi framføre et bestillingsverk for jazzband av Olav Dale, sier Fredriksen.

Lager “julekalender”
12 artister er så langt booket til festivalen neste år. Flere står på vent.
– Fra 1. desember vil vi i ren julekalenderånd avduke en og en artist til festivalen fram til julaften på nettsidene våre – AnJazz.no.
– Og dette gjør vi uten å vite om vi får en eneste krone i støtte. Vi har ingen garanti om hva slags økonomiske midler festivalen vil ha neste år, og vi vet heller ikke om hva slags økonomiske rammer vi får før i første kvartal neste år. Så nattesøvnen er ikke helt på topp. Likevel må vi bare jobbe knallhardt og øke bevisstheten hos våre sponsorer og samarbeidspartnere at vi er en solid og seriøs kvalitetsfestival, sier Tomter, og legger til:
– AnJazz er kommet for å bli.
Hun får støtte av sine nye samarbeidspartnere:
– AnJazz er viktigere enn noensinne nettopp fordi jazzen har fått forsterket sin posisjon og popularitet i Norge, sier Halvar Opem.

Artikkeltags