Aspeli blir ordfører, Byberg blir varaordfører

Foto:

Av
Artikkelen er over 7 år gammel

Arbeiderpartiet har fått SV, Sp, KrF og Venstre på sin side. Dermed sikrer de trolig flertall i Hamar kommunestyre. Det betyr høyst sannsynlig at Morten Aspeli (Ap) blir ordfører og Geir Byberg (KrF) blir varaordfører

DEL

Tirsdag kveld startet partiene forhandlinger på Hedmarkstoppen, først innad og så i felleskskap.

Del på Facebook

- Vi er nesten i mål. Vi er optimister på at vi skal ta det siste steget. Nå er vi ferdig for i dag. Vi er slitne, men  vi er kommet veldig langt. Litt finpuss står igjen, sier Aspeli til hamar-dagblad.no ved 23.00-tiden tirsdag kveld.

Partiene er blitt enige om en teknisk avtale som sikrer flertall i kommunestyret. I tillegg har de begynt på en felles politisk plattform der de drar fram de viktigste sakene i den kommende fireårsperioden. Både bygging av nye sykehjemsplasser og utbygging av Prestrudhallen blir prioritert.

- De grove rammene er klare, men vi fortsetter onsdag. Budsjettprosessen i administrasjonen er allerede i gang, men vi skal ta en runde på hvordan vi kan påvirke den. I kveld har vi tatt et langt og viktig skritt for flertall de neste fire årene, sier Aspeli.

Aspeli bekrefter også at partiene har diskutert posisjoner. Selv blir han ordfører, mens Geir Byberg bllir varaordfører. Det nye flertallet vil redusere varaordførerstillingen til 50 prosent og sørge for at Stein Frøysang (V) også får en politisk funksjon i kommunen. Hvordan det skal løses er ikke bestemt.

Pensjonistpartiet er også invitert inn i samarbeidet og kan slutte seg til flertallet onsdag.

Artikkeltags