Bluessesongen starter

Foto Sigvor Mala

Foto Sigvor Mala

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Hamar Bluesklubb starter sesongen på Gregers lørdag med den knallsterke gruppa fra Voss–Yngve & His Boogie Legs.

DEL

Lokale nyheter – 5 kr for 5 uker

Bandet har i løpet av de to siste åra blitt et velkjent navn innen bluessjangeren, og har etter hvert blitt karakterisert som et av de mest spennende unge bluesbanda i Norge.
Sommeren 2011 vant Yngve & His Boogie Legs Union Blues cup på Bluesfestivalen på Notodden, og kunne dermed kalles Union Bluesband 2012. Talentkonkurransen Union Blues Cup blir arrangert hvert år av Norsk Blues Union.
Yngve & His Boogie Legs startet som en Stray Cats-inspirert trio med gitar, trommer og kontrabass i 2009. Året etter ble trioen utvidet til kvartett med munnspill/gitar, og sommeren 2011 ble kvintetten komplett med en likesinnet fra Mandal på tangenter.
For sine live show har Yngve & His Boogie Legs høstet god kritikk fra diverse presse: «Eit av dei store høgdepunkta under Vossa Jazz 2012»–Vossa Jazz, «Maken til spilleglede og entusiasme skal en lete lenge etter.
Yngve & his Boogie Legs har nettopp utgitt sitt debutalbum. Plata har 11 spor, med selvskrevet materiale.
Gruppa har låter på repertoaret både for de innbitte bluesentusiastene, men også låter som appellerer til et breiere publikum med klare potensielle hitlåter. Det er dermed duket for en stor musikkopplevelse på Gregers på lørdag

Artikkeltags