Gå til sidens hovedinnhold

Byens idrettsframtid vertskap for gallaen

Artikkelen er over 10 år gammel

– Vi blir klare til idrettsfesten, lover dekorbygger Thor Bråtner fra NRK og rigger Vidar Frøysaa fra Hamar. I år skal Hamars idrettsframtid sette preg på den store idrettsgallaen i Hamar OL-Amfi.

Forbered deg på litt av en idrettsfest i Hamar OL-Amfi lørdag. Ikke bare er det som kan krype og gå av idrettskjendiser kommet til Hamar. I tillegg kommer kjente artister som Karpe Diem, Christel Alsos, Maria Haukaas Mittet og Hamars egne Mo. Og utenfor OL-Amfi’en vil over to tusen lokale idrettsungdommer lage en ekstra hyggelig ramme rundt 2011-versjonen av Idrettsgallaen.

Stor riggejobb

I går var riggearbeidene kommet godt i gang inne i Hamar OL-Amfi.

– Scenen blir skikkelig fin. En hovedscene med en gang ut til en molo som skal være programlederposisjonen under gallaen. I forkant vil hele Kringkastingsorkesteret ha sin plass, forteller hamarsingen Vidar Frøysaa. Han leier seg selv ut til riggearbeid gjennom firmaet sitt MBM Production, som ikke bare driver med rigging, men også digitalisering av film og audio og annet TV- og filmarbeid.

– Jeg var med og bygge arenaen til den store Energikampen, som var bygget i snø. Dette er noe helt annet. Snøskuffa er byttet ut med scroller. Jeg merker virkelig at Idrettsgallaen er en av NRKs store satsinger, sier Frøysaa, som også var med på å rigge den samme 600 kvadratmeter store scenen under gallaen på Lillehammer i fjor.
NRKs Thor Bråtner trives i Hamar:

– For oss som jobber med gallaen er det litt stas og komme seg opp til Hamar. På grunn av færre og færre helgeproduksjoner har nesten denne type direktesendinger blitt borte hos NRK. Det meste av lørdagsunderholdning spilles inn på forhånd, så av og til få oppleve en direktesendt lørdagssending i stor skala er veldig hyggelig, sier Bråtner.

Vertskapsvakter

Hamar-regionen Reiseliv har leiet inn “vertskapsvakter” – 98 fra Storhamar håndball og 2.000 fra HamKams yngres avdeling.

– Vertskapsvaktene skal stå “vakt” ved inngangen til Hamar OL-Amfi under selve gallaen. Målet er at publikummerne og alle de prominente gjestene skal få følelsen av at de ønskes skikkelig velkommen til Hamar. De skal stå der ikledd sine drakter med fakler og virkelig vise fram framtiden til idretten og at idretten står sterkt på Hamar, sier Rullestad.

I år gjør også Hamar-regionen Reiseliv og Hamar kommune en vri med å lage en mottakelse for NRK og folkene som jobber med Idrettsgallaen i teatersalen i byen.

Bra billettsalg

Turistsjefen gleder seg over at gallaen er tilbake i Hamar:

– 1,3 millioner mennesker har sett de to siste Idrettsgalla-sendingene, så det sier seg selv at dette arrangementet betyr utrolig mye for Hamar-regionen og hele Innlandet. Hamar står absolutt på kartet denne helgen.

Nå gjenstår det at folk kjøper billetter til arrangementet:

– Vi har solgt utrolig mye på forhånd og ligger i rute, men det er billetter igjen som vi selger de neste tre dagene fram til gallaen. Vi selger også billetter i døra. Det er plass til cirka 4.000 publikummere inne i Hamar OL-Amfi, og vi drømmer om at det er fullt med folk på lørdag.

Under Idrettsgallaen blir det delt ut priser i 14 kategorier. Det er Eurovision-programlederne Erik Solbakken og Haddy N’jie som skal lede helgens Idrettsgalla.

Kommentarer til denne saken