Civitan feirer 30 år

FEIRING: – Nå er vi 30 år, sier damene Åse Østhaug, Gunda Bjørnsen og Ingrid Overskott i Civitan Club Hamar.Foto: Jo E. Brenden

FEIRING: – Nå er vi 30 år, sier damene Åse Østhaug, Gunda Bjørnsen og Ingrid Overskott i Civitan Club Hamar.Foto: Jo E. Brenden

Av
Artikkelen er over 6 år gammel

30 år med støtte og hjelp. Civitan Club Hamar markerer i helgen sitt jubileum.

DEL

– Herreklubben ville ha en dameklubb, men vi strevde hardt for å få 15 medlemmer, som var kravet for å starte en organisasjon den gang. Vi maste på kjente og ukjente, men det gikk til slutt, sier Ingrid Overskott og Åse Østhaug om den vanskelige oppstarten i 1983.
Civitan Club Hamar er en upolitisk og religionsnøytral hjelpeorganisasjon med "Hjelpsomhet, kunnskap og fellesskap" som grunnlag for arbeidet. Mottoet er "For en bedre samfunnsånd" og i dag teller Hamar-klubben 25 medlemmer.
– Kvinnene møtes to ganger i måneden, i tillegg driver vi med utstrakt hjelpearbeid rettet hovedsakelig mot psykisk utviklingshemmede, forteller leder Gunda Bjørnsen.
Ellers samler damene inn penger gjennom loddsalg, loppemarked, bingo og julemesse til Alzheimers-forskning, BARM-senteret på Hamar og kreftsyke barn, og gjennom blant annet bidratt til Frelsesarmeen får også de som befinner seg i en vanskelig livssituasjon et bidrag. De har også bidratt med penger til Olsrud, lager sommerturer for eldre hjemmeboende og tropper opp med hvitveis i mai til aldershjemmene. Damene har aktiviteter rundt Idrett mot Rus og Special Olympics.
– Vi serverer hjemmelaget julemiddag til brukerne ved Værestedet Arbeideren, hver mandag smører vi rundstykker til handikapgruppa i HIL som de selger og en gang i året har vi bokkveld, forteller dametrioen.
– 30 år, hva nå?
– Først og fremst blir et en jubileumsmiddag i helgen. Men vi ønsker framover å slå et slag for rekrutteringen. Vi trenger å bli flere og kan fortelle at det er veldig sosialt og givende å være med oss i Civitan, sier Bjørnsen.

Artikkeltags