En gang i livet-opplevelse

Sings Sinatra: Anders Baasmo Christiansen synger under AnJazz med konserttittelen «For once in my life».
Foto: Scanpix

Sings Sinatra: Anders Baasmo Christiansen synger under AnJazz med konserttittelen «For once in my life». Foto: Scanpix

Av
Artikkelen er over 6 år gammel

AnJazz-programmet er fullstendig. Et av mange høydepunkt blir når Anders Baasmo Christiansen holder konserten «For once in my life».

DEL

Hamars egen stjerneskuespiller kan også synge. Da AnJazz-general Anja Katrine Tomter så Damenes Aftens julekabaret på Sagbladfabrikken før jul, fikk hun høre konferansier Baasmo Christiansen framføre en Frank Sinatra-låt. En idé ble født.

Egen idé

– Jeg fikk ideen der og da og spurte ham etter kabareten om han kunne tenke seg å holde en egen konsert under AnJazz med Frank Sinatra-låter. Det ville han, sier Anja Katrine Tomter og sprudler nærmest over av entusiasme.
– Det er nesten blitt en tradisjon når jeg møter Hamar Dagblad hver vår, så sier jeg at «dette er det beste AnJazz-programmet noensinne». Slik er det også i år. Jeg tror dette blir bra. Det er noe for enhver smak, sier hun.
– Selv om noen kanskje ikke har hørt om alle artistene, kan jeg forsikre publikum om at det er et kvalitetstegn når de står på plakaten vår, legger hun til.

Superlørdag

I tillegg til konserten med Baasmo Christiansen og resten av programmet er Tomter også meget fornøyd med superlørdagen i festivalen som arrangeres fra 9. til 12. mai.
Arrangementet på Østre Torg er en gave til byen fra AnJazz. Her koster det ingenting å få oppleve musikk fra Norges beste salsaorkester, Mambo Companeros.
– Det skal bli heftige rytmer på torget denne lørdagen. I tillegg skal publikum få muligheten til å kjøpe seg mat som passer til musikken, lover Anja Katrine Tomter.
Det er også verdt å legge merke til at programmet slett ikke er sammensatt av tilfeldige artister på turné. Programmet er nøye gjennomtenkt og ulike kombinasjoner med artister som spiller sammen, gjør det spennende.

Nye koster

I år har Tomter fått sin egen Anjazzistent. Rune Holme er ny i styret og sørger for bredere kompetanse. Han er brumunddøl og har nå flyttet til Hamar etter noen år i Trondheim. Der har han blant annet vært daglig leder for Trondheim Jazzklubb og for Dokkhuset.
– Det er godt å få hjelp fra en med skikkelig kompetanse, sier Anja Katrine Tomter.
Med i styret har hun også fått med seg Randi Strømbu og Anne-Lise Bakken.

Artikkeltags