Nå er hun sjøl godkjent instruktør i Lightening Process (LP).
For to år siden ville det vært utenkelig å intervjue Anne Kleppenes Verne på Gravdahl Café midt i verste formiddagsrusjet, med hvesende kaffemaskin, høylytte kafégjester og en strøm av folk på Mammutsalg.

Ikke hokus pokus
Et godt stykke ut i intervjuet blir hun plutselig blek og får lyse, blanke øyne der et stirrende fravær begynner å ta plassen.
– Nå kommer symptomene. Vent litt.
Ei lita stund etter er Anne Kleppenes Verne helt seg sjøl igjen.
– Du skjønner, Lightning Process (LP) er ingen mirakelkur. Det er et verktøy til å ta styringen selv i vanskelige situasjoner. Nå for eksempel, tenkte og snakket vi så mye om sykdommen min at symptomene kom tilbake for første gang på lenge. Det viser jo at de gamle mønstrene ligger der og kan aktiveres. MEN, det fantastiske nå er jo at jeg vet hva jeg skal gjøre; jeg har redskapene til å stoppe prosessen før stress-responsen setter i gang og får laget krøll i alle systemene i kroppen. Før jeg lærte LP, ville jeg tenkt:
"Å nei, nå setter det i gang igjen", blitt stresset, blitt dratt ned den negative spiralen og, mest sannsynlig, havnet på sofaen for lengre eller kortere tid, med feber og utmattelse.
– Det er ikke alle som synes de får hjelp av LP-metoden, men 85–90 prosent kjenner seg friske eller vesentlig bedre av sine lidelser ifølge opplysningene på nettsidene til The Phil Parker Lightning Process?
– Når noen sier at de ikke er blitt friske etter LP seminar er det kanskje det jeg skildrer ovenfor som hender, at symptomene får ta styringen? Metoden er som sagt ikke noe hokus pokus som "gjør" deg frisk. Du må jobbe for det! Hver gang! Hvis du slutter å bruke prosessen når det trengs, vil du heller ikke få noe resultat. Etter hvert blir den nye responsen automatisert, men det krever jobbing.

Fra sengeliggende til sprek
Før Anne Kleppenes Verne forteller om metoden som holder henne frisk og sugen på framtida, gir hun et kort resymé av det elleve år lange sjukdomsforløpet som fikk en brå stopp:
I 1997 fikk jeg TWAR og kyssesyke. Jeg kom meg ikke helt på beina selv om jeg prøvde alt. I 2003 måtte jeg gi opp jobben min som undervisningskonsulent. I 2004 begynte jeg i 20 prosent stilling som sosionom på Hospice Sangen. Før jul samme året fikk jeg diagnosen ME (kronisk utmattelsessyndrom). Den tok jeg ikke på alvor. Sommeren 2005 fikk jeg beskjed om ikke å jobbe mer i det hele tatt, fordi det var fare for at jeg kunne bli sengeliggende hvis jeg fortsatte å presse meg. Det var med stor sorg jeg sluttet på Hospice Sangen for å gjøre ingenting, stort sett bare "ligge til lading" i håp om at batteriene mine kunne komme opp igjen på et nivå som gjorde at jeg kunne være litt aktiv igjen.
Jeg husker at jeg ble kjempeprovosert første gangen jeg hørte om LP-prosessen, attpåtil av fornuftig venninne. Hun fortalte at ei ung jente, som var så dårlig at hun satt i rullestol, var blitt frisk etter bare tre dager på LP-seminar. Jeg trodde ikke at noen kunne bli frisk så fort. I mitt hode ble det til en påstand om at ME bare var noe psykisk. Det var forferdelig å høre noe sånt for meg som hadde hatt reelle, fysiske problemer i årevis og som ikke ønsket noe annet enn å være frisk.
– Du var helt på linje med dem som forkaster LP-metoden helt og holdent?
– Jeg antar at det er noe av det samme jeg opplevde som provoserer enkelt i ME-miljøet i dag. Det kan jeg godt forstå, for det er uvant at hele 85–90 prosent får hjelp av LP mot forskjellige lidelser, at de blir friske eller betydelig bedre av et spesielt treningsprogram som først og fremst går på å styre egne tankeprosesser. For meg var det ikke før jeg leste om metoden i Mat og Helse at jeg ble interessert og fikk tak i telefonnummeret til den unge jenta jeg hadde hørt om av venninna mi. Så kom Phil Parker til Norge for å fortelle om metoden sin. Jeg dro for å høre på ham, og det viste seg at han var en seriøs, dresskledd mann, ikke en alternativ halvhippie i lilla skjorte. Da meldte jeg meg på seminar.
– Og ble frisk på en-to-tre, altså dager?
– Jeg kjente meg bedre allerede etter den første dagen. Etter tre dager kjente jeg meg frisk og klar til å bygge meg opp igjen. Jeg hadde fått framtida tilbake, forteller Anne Kleppenes Verne.

Ble LP-veileder
Seminaret var i april 2008. Høsten etter begynte hun på utdanning i London for å kunne instruere andre i LP-metoden.
– Jeg arbeider tett med kollega Anne Vaa Lillehaug i Brumunddal. Nå tilbyr vi LP-seminar også her i distriktet. Jeg kommer til å veksle mellom Hamar og Sverige hvor jeg skal begynne å bygge opp LP-arbeidet med en gang kursopplegget er oversatt til svensk.
– Du er ivrig etter å jobbe og dele metoden?
– Nå har jeg selv erfart hvor mye tanker påvirker vår totale helse. Det er vi selv som styrer tankene – som igjen styrer helsa. Det er fantastisk, vel å merke hvis vi velger å ta styringa selv.

Om LP-metoden
Lightning Process bygger blant anna på NLP (nevrolingvistisk programmering).
Anne Kleppenes Verne: Det første som skjer, er at interesserte fyller ut et omfattende skjema for å avklare om de tror at de har egen påvirkningskraft på sin helse og livskvalitet. (Ellers er det bortkastet tid og penger). Deretter følger et intervju som fastslår om det er et gunstig tidspunkt å sette i gang med LP-metoden. Er det det, kan interesserte ta kontakt med en av oss som er instruktører og melde seg på seminar, i gruppe eller individuelt (som er særlig aktuelt hvis man for eksempel er sengeliggende).
Ytterligere informasjon om LP-metoden og pris (p.t. 15.000 kroner for tre dagers kurs) finnes på nettsidene:http://www.lightningprocess.com i engelsk versjon. Der finnes også litt informasjon på norsk og liste over de 35 kvalifiserte LP-instruktørene i Norge: http://www.lightningprocess.com/lightning-process-practitioner-register-norway. aspx