Gå til sidens hovedinnhold

Drar opp monsterørret fra 35 meters dyp i Mjøsa

Artikkelen er over 9 år gammel

Her har Anders Dahl Eriksen fra DittFiske.no akkurat dratt opp det han beskriver som sitt livs fisk. En Mjøs-ørret på 8 (!) kilo.

– Jeg får hatmail og SMS fra kompisene mine som pleier å fiske på Mjøsa sammen med meg, sier Dahl Eriksen til Østlendingen etter storfangsten.

Hamar-mannen lever av fisking gjennom nettstedet DittFiske.no og han er mannen som leverer web-TV-serien «Fisching» til Østlendingen.

SE ØSTLENDINGENS FISKESERIE "FISCHING" HER!

Fanget på 30 meters dyp

Det var tirsdag denne uken at Dahl Eriksen tok det han selv kaller en svipptur ut med båten.

SE "FISCHING"

Episoden 1 - Episode 2 - Episode 3 - Episode 4

Han kjørte et utradisjonelt fiske, men lyktes med taktikken.

– Vi har fått så lite fisk på dyprigg når vi dregger, og de helt store fiskene har uteblitt. Jeg så fisk på 35 meters dyp på ekkoloddet. Det er en helt uhørt dybde å kjøre dypriggen på, men jeg kjørte på og etter en liten halvtime gren det i snella som det aldri har gjort før. Etter en 20 minutter kamp, ble fisken landet, forteller han.

Dyprigg er et lodd som trekker sluken ned på dypet, og løser ut når fisken biter.

LES OGSÅ: – Mjøs-fangsten bør halveres

Slapp den ut igjen

Anders Dahl Eriksen er sportsfisker og en tilhenger av å slippe fiskene han fanger ut igjen. Denne gangen erkjenner han at det var vanskeligere enn ellers.

– Det er viktig at vi forvalter fisken riktig. Jeg mener at man burde slippe mer fisk, spesielt de store. De er viktige for å føre de gode genene videre. Det er også en fisk som har gytt mange ganger før og kan det. En såkalt veterangyter. Dette er noe «gamlegutta» som er ute å fisker burde tenke mer på, mener han.

Minstemålet for ørret det er lov å ta opp fra Mjøsa er på 50 centimeter og tilsvarer rundt 1,5 kilo.

– Det er det som er finest matfisk.

Dette er min livs Mjøs-ørret

Mindre Mjøs-fiske

Anders Dahl Eriksen sier det blir mindre Mjøs-fiske i ukene framover etter storfangsten.

– Dette er den største Mjøs-fisken jeg kommer til å ta i mitt liv, så jeg fokuserer nok mer på andre fangstmåter denne sommeren i alle fall, sier han.

Kommentarer til denne saken