Folkefest i Hamars jazzkvartal

Jazzkvartalet: Anja Katrine Tomter har omdøpt området rundt Østre Torg, Astoria og det game rådhuset til jazzkvartalet. Festivalsjefen håper på folkefest i helga.Foto: Tore Svensrud

Jazzkvartalet: Anja Katrine Tomter har omdøpt området rundt Østre Torg, Astoria og det game rådhuset til jazzkvartalet. Festivalsjefen håper på folkefest i helga.Foto: Tore Svensrud

Artikkelen er over 8 år gammel

AnJazz blir større for hvert år, men foregår på et mindre område enn noen gang. Anja Katrine Tomter vil lage folkefest ved og på Østre Torg.

DEL

Torsdag starter årets festival. Konsertene foregår på Astoria hotell, i Hamars gamle rådhus og på Østre Torg. Tomter har omdøpt området til jazzkvartalet.

– Sett av helga!
Bare konserten med Tor Gustavsen ensemble i Hamardomen på avslutningsdagen, foregår utenfor jazzkvartalet i sentrum.
– Her er det en løype som kan tråkkes fra torsdag kveld til søndag kveld. Det er faktisk mulig å få med seg alt. Jeg håper folk setter av helga, sier Anja Katrine Tomter.
AnJazz har mål om å skape en intim og hyggelig stemning i sentrum. Festivalsjefen er veldig glad for at de i år kan ta i bruk Østre Torg. Det har hun jobbet for i flere år.
– Vi er stolte av det vi har skapt. Nå er det klart for folkefest i byen. Dette kan bli en gedigen byfest, sier hun.

– Melodiøst
Årets AnJazz-program er bedre enn noen gang og Tomter mener musikken passer for de fleste.
– Du trenger ikke være ihuga jazzfestivalgjenger for å komme på AnJazz. Dette er veldig spiselig for de fleste. Jeg vil gjerne myke opp sjangerbegrepet og har satset litt på crossoverartister. Dette blir melodiøs og vakker musikk, sier festivalsjefen.
– Jeg mener programmet er det best vi har hatt. Tilbakemeldinger jeg har fått fra andre festivaler har vært overveldende. “Skikkelig bra program”, har jeg fått høre, sier en feststemt Anja Katrine Tomter.
AnJazz arrangeres i år for sjette gang.

Oppvarming i teateret
Hamar teater er en av arenaene under festivalen. Teateret har også ansvar for kafé- og bardriften i salongen. Her holder festivalkontoret til, her kan publikum mingle før, mellom og etter konsertene.
– Vi ser muligheten for litt ekstra underholdning. Henger du der hele ettermiddagen fredag og lørdag er du garantert at du får med deg noe mor. Det legendariske llpunk og pøbeljazzbandet Hoggorms vil dukke opp og gi til beste noen unpluged låter. Vi har fått lovnad på at en kvartet fra Stangevideregåendes russemusikkelever tar seg en tur innom med vokal vellyd. Red Glen/Ted Glen er en duo med egne låter. Og siden vi er på teater må vi bruke litt ekstra plass på en nyskapning: Forteater er egentlig ment som noe i retning av det vi kaller Forfilm på kino, opplyser Anders Kippersund i Hamar teater.

Artikkeltags