Fullpakket AnJazz

Av
Artikkelen er over 7 år gammel

I tillegg til konserter med store jazzartister inviterer AnJazz til storslått arrangement på Østre Torg med moteshow og gjensyn med HamJam.

DEL

Festivalen starter i dag med Bobby McFerrin i Scandic Arena og avsluttes i Hamardomen med Jon Eberson Group søndag 8. mai. Mellom disse konsertene er det et fullstappet program. Festivalen er større og bredere enn noensinne og festivalsjef Anja Katrine Tomter er i tillegg så raus at hun byr på gratisarrangement på torget lørdag.

Mange aktører

– Det er blitt etterlyst et gratisarrangement. Vi ønsker å gjøre festivalen tilgjengelig for alle og integrere dette i byen. Ved at mange får kunnskap om festivalen, håper vi det åpner porten til at flere deltar på andre deler av festivalen, sier Tomter.
På Østre torg er det lagt opp til et omfattende program, som har fått tittelen “Jazz og fashion”.
De musikkinteresserte damene i Klær & sånn presenterer sin vårkolleksjon “chicas”. Ellen Cathrine Linnestad og Renate Grimsbø Kulbrandstad har hentet inspirasjon fra Spania og forteller om et veldig feminint snitt, som både er søtt og røft.
Neste år er planen å stille med syngende mannekenger, slik at også motevisningen blir en konsert.
– Det er en drøm jeg har hatt, sier Renate Grimsbø Kulbrandstad.
– Det må vi få til, sier Anja Katrine Tomter og dermed er det bestemt.
Innimellom motene blir det god musikk. AnJazz vil satse på unge jazzmusikere tidlig i deres utdanning. Derfor er elevene ved Toneheim en stor del av festivalen. De spiller på Østre Torg-konserten. Det gjør også Airplayin’, som er en hyllest til albumet Airplay, og ikke minst HamJam som har med seg Silje Nergaard.

HamJam med Silje

HamJam startet opp i Hamar i 1982 som et jazzrockband. Tom Larson, Kjell Arne Engen, Jan Kola, Ole Jacob Håkonsen, Dag Kristoffersen, Harald Staff, Erland Dalen og Bjørn Sandnes fikk raskt en folkerik tilhengerskare. Etter kort tid kom Lage Thune Myrberget inn på trommer og Silje Nergaard som vokalist. Siljes spesielle stemme ble rakst lagt merke til og HamJams høydepunkt ble Kalvøya-festivalen i 1983 i selskap med U2 og Joe Cocker. I tillegg var bandet hyppige gjester på jazzscener som Club 7 og Hot House i tillegg til mage oppdrag i Hamar-området.
Silje valget egen karrierevei og Vigdis Fossum Olsen kom inn som vokalist. Begge er imidlertid med når bandet gjenforenes på Østre torg lørdag.
– Vi har ikke spilt sammen siden slutten av 80-talle. Dde fleste har gjort seg bemerket både lokalt, nasjonalt og internasjonalt innenfor forskjellige musikksjangrer. Nå gleder vi oss til å pusse støv av gamle låter og spille sammen igjen, sier Erland Dalen.

Etter arrangementet på Østre torg går det slag i slag med konserter. Det blir Jazzlunsj med Carsten Bøe trio og konserter med Toneheim Jazz, Frida Ånnevik Arild Andersen trio, Silje Nergaard trio, Gisle Børge Styve trio og Dr. Bekken & Richard Gjems. I tillegg blir det Nattjazz med Off Tropic trio. Konsertene foregår på Astoria og i Hamars gamle rådhus.

Adam & Eva feirer med Molvær fredag

Ved midnatt natt til lørdag blir det en unik forestilling hvor musikk, koreografi og kostyme smelter sammen i forestillingen 5-fatale. Det er frisørkjeden Adam og Eva som feirer jubileum. Og det gjør de blant annet med musikk av en av Norges aller fremste trompetister og jazzmusikere, Nils Petter Molvær.
– Det er for å gi noe tilbake til kundene våre. Gi noe til Hamar by. Vi ønsker å formidle kontakt mellom amatører og profesjonelle aktører innen kultur. Siden jeg kom hjem har jeg hatt ett bevisst mål om å sette Hamar og Innlandet på kartet. Det er også en utfordring å få ting til å skje i vår salong også, slik at ikke alle vi lærer opp drar til Oslo når de har blitt dyktige. Og sist men ikke minst må jeg leke litt i sandkassa for å ha energi og holde meg oppdatert, sier daglig leder Barbro Sørlien.

AnJazz-artistene:

Disse artistene er med på årets AnJazz: Hanne Boel, Bobby McFerrin, Arild Andersen Trio, The Real Thing, Silje Nergaard Trio, Gisle Børge Styve Trio, Frida Ånnevik med band, Jon Eberson Group med strykere fra KORK, Dr. Bekken & Richard Gjems, Airplayin", The Real Thing, ToneheimJazz med urframførelse av bestillingsverk av jazzsaksofonist Petter Wettre, Phil McDermott Quintet, Melanie Scholtz og en reunion med det legendariske jazzrockbandet HamJam fra Hamar.


 


 

Artikkeltags