Dette er en støttegruppe i Hamar til Ship to Gaza Norway som vil sende norsk båt til Gaza med materiell og utstyr for å yte hjelp til innbyggerne som lider under blokaden.
En av gruppas hovedoppgaver er å samle inn penger og utstyr i samarbeid med Ship to Gaza Norway-bevegelsen i Oslo og bidra til å laste opp den norske båten.
 

I går kveld var det stiftelsesmøte i organisasjonen Ship to Gaza Hamar. Der ble det gjennomgått vedtekter og nytt styre ble valgt:


Georg Morland-leder
Liv Frilseth – nestleder
Randi Kjøs – sekretær
Thomas Langeland Jørgensen
– økonomiansvarlig
Solveig Fiske – styremedlem
Svein Ørsnes – styremedlem
Erling Segelstad – vara
Yngvild Fagerheim – vara

– Det er artig å være i valgkomiteen når vi møter så mange positive mennesker, sier Eldbjørg Hagen, medlem av valgkomiteen.
– Mange kristne støtter Israel. Er du overrasket over at biskopen takket ja til å være med i styret?
– Nei! Nestekjærlighet er det viktigste i bibelen, så det forundrer meg ikke, sier Hagen.
 

Det lyktes ikke Hamar Dagblad å få en kommentar fra Solveig Fiske onsdag kveld. Biskopen var opptatt med bispevisitas.


Under stiftelsesmøtet i går ble det holdt en rientering om den nye organisasjonen Ship to Gaza Norway, som ble stiftet 12. september i Oslo. Georg Morland fra Hamar ble valgt til leder. Han er også leder for den lokale Ship to Gaza Hamar.

Moland fortale litt om historien fra den første båten som ble seilt inn i 2008 fram til idag, der det tragiske skjedde med bordin av båten Mavi Marmara med 9 drepte og cirka 50 sårede. Det ser likevel ut som noe av hjelpeutstyret har kommet fram til Khan Younis. Neste båt til Gaza er planlagt i januar 2011.

I møtet ble det også etablert en arbeidsgruppe som skal arrangere møte i kommunestyresalen 19. oktober  i forbindelse med internasjonal uke i Hamar. Det skal være et temamøte om Ship to Gaza Hamar med innlegg fra Randi Kjøs og besøk fra Sverige, som har kommet langt i det videre arbeidet med båtprosjekt.