Hamarsing gir USA Morgan Kane

USA-SUKSESS: Hamarsingen Ryan Wiik håper på å gjøre suksess med filmatiseringen av Morgan Kane.
Foto: WR Films

USA-SUKSESS: Hamarsingen Ryan Wiik håper på å gjøre suksess med filmatiseringen av Morgan Kane. Foto: WR Films

Av
Artikkelen er over 8 år gammel

Her er hamarsingen som skal gjøre amerikanerne kjent med cowboyhelten Morgan Kane. – Nå blir det kinofilm! sier Ryan Wiik.

DEL

– Morgan Kane burde ha vært lansert i USA for lenge siden. Han vil gå rett hjem hos amerikanerne fordi han innehar mange solide amerikanske verdier som går på at en individualist kan få utført mye, sier Ryan Wiik.

Nye James Bond?

Hamarsingen satser på å gjøre suksess i Hollywood med filmatisering av Kjell Hallbings bøker om Morgan Kane gjennom hans eget selskap WR Films. WR Films ble startet opp rundt Wiiks filmprosjekt “Frank” og har vokst til 20 mennesker fulltid, med et styre og en ledelse bestående av toppsjefer fra blant annet Warner Brothers, Paramount Pictures og Ernst & Young.

I tillegg har selskapet fått laget e-bøker av Morgan Kane som nå slippes ut på markedet i ekspressfart.

Etter å lest bøkene ble 30-åringen, som til daglig er bosatt i West Hollywood, oppsatt på å gjøre kinofilm basert på bøkene:

– Ingen har tatt tak i Morgan Kane på denne måten før, og jeg mener at cowboyhelten har et potensial til å trekke like mye publikum som James Bond, sier Wiik.

Etter å ha kontaktet sønnen til avdøde Kane-forfatter Kjell Hallbing, Kjell Ørnulv Hallbing, brukte Wiik to år på samtaler og forhandlinger for å sikre rettighetene til både å lage film og til å gi ut e-bøker.

– Vi fikk mye god omtale i amerikansk og norsk presse, med blant annet oppslag i New York Times og forsiden i Variety. Nå har vi utviklet prosjektet ved at filmmanuset er klart og en regissør sitter klar og venter på opptaksstarten til våren, sier Wiik, som har vært veldig involvert i manusdelen til filmen.

Hemmelig hovedrolle

– Hvem skal spille Morgan Kane?

– Jeg er bundet til ikke å røpe hvem som skal spille hovedrollen. I mellomtiden fortsetter vi å gi ut e-bøker, som vi ser på som en del av forberedelsene til filmprosjektet.
De første Kane-e-bøkene er ute, deretter skal serien slippes med en e-bok i måneden.

– Bøkene er allerede på alle topplassene på iTunes’ bokhandel i sjangeren fiksjon og litteratur. Særlig selger bøkene godt i de nordiske landene, men vi har registrert godt salg også i Australia og Frankrike.

Wiik mener at tiden nå optimal for å lansere Kane i USA.

– Jo Nesbø og Stieg Larsson har vært døråpnere i USA for skandinavisk materiale.

– Har du noen link til Hamar lenger?

– Ja, familien min bor fortsatt i Hamar, og jeg er ofte på besøk selv om jeg har slått meg ned i West Hollywood. Jeg er glad for å ha vokst opp i Hamar og føler en enorm takknemlighet overfor dem som hadde troen på meg i første runde, som fikk meg til å forfølge drømmene mine.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken