Gå til sidens hovedinnhold

Hvidsten tilbake i Hamar som domprost

Artikkelen er over 8 år gammel

Søndag innsettes Leif Jørn Hvidsten som domprost i Hamar av biskop Solveig Fiske.

Hvidsten er godt kjent på bispekontoret i Hamar hvor han var rådgiver og avdelingsleder i ti år før han i 2008 begynte som sokneprest i Furuset menighet i Oslo.

Inspirator

– Jeg er veldig glad i menighetsarbeidet, så jeg er glad jeg også får fortsette med det, sa han nylig til Grorud avis på bakgrunn av at stillingen som domprost i Hamar fordeler seg på 40 prosent vanlig menighetstjeneste og 60 prosent administrasjon og inspirasjon, som Hvidsten sjøl kaller. Målet hans er å inspirere prestestaben.
– Jeg gleder meg til å bli innsatt på søndag. Det er en spennende jobb jeg skal begynne i:
Å være prost er å være både prest og leder for andre prester. Som domprost blir jeg vikar for biskopen. Solveig Fiske er en flott biskop som det blir godt å samarbeide med! sier Leif Jørn Hvidsten til Hamar Dagblad.
Bred kunnskap
Biskop Solveig Fiske framhever at den nye domprosten i Hamar er en meget god formidler, tenker og teolog med bred erfaringskompetanse.
Her er kort-kort-versjonen av Hvidstens bakgrunn:
Han avla teologisk embetseksamen i 1977 og praktisk-teologisk eksamen i 1978. Hvidsten har tidligere vært studentprest i Trondheim (1979-1983) og vært ansatt i ulike prestestillinger i Hamar bispedømme (1983-1998). Fra 1998 til 2008 arbeida han ved bispedømmekontoret i Hamar blant annet som rådgiver og avdelingsleder. De siste åra har Hvidsten vært sokneprest i Furuset menighet i Oslo.

Flerkulturelt fortrinn

Biskopen setter pris på den flerkulturelle ballasten Leif Jørn Hvidsten bringer med seg fra menighetsarbeidet i hovedstaden.
– Han har med seg en verdifull erfaringsbakgrunn inn mot det flerkulturelle mangfoldet vårt, uttrykker Fiske til Hamar Dagblad.

Ikke partipolitisk aktiv

Hamar Dagblad: – Du var tidligere med i Hamar kommunestyre og aktiv SV-politiker. Er det fortsatt politisk idealisme i deg?
Leif Jørn Hvidsten: – Jeg kommer ikke til å være noen partipolitisk frontfigur, men jeg håper flest mulig av oss engasjerer oss politisk, ikke minst ved å bruke stemmeretten vår.

Kommentarer til denne saken