Improviserende samarbeid

Inviterer til audition: Arvid Andreassen (marked/økonomi) og Anja Katrine Tomter (festivalsjef) i AnJazz samarbeider med Lene Gravlie (festivalprodusent) og Mocci Ryen (festivalsjef) i Stoppsted Verden om et seminar for unge talentfulle musikere. Torsdag 15. april er det audition i Hamars gamle rådhus.
Foto: Tore Svensrud

Inviterer til audition: Arvid Andreassen (marked/økonomi) og Anja Katrine Tomter (festivalsjef) i AnJazz samarbeider med Lene Gravlie (festivalprodusent) og Mocci Ryen (festivalsjef) i Stoppsted Verden om et seminar for unge talentfulle musikere. Torsdag 15. april er det audition i Hamars gamle rådhus. Foto: Tore Svensrud

Av
Artikkelen er over 8 år gammel

Er du ung og talentfull musiker har du muligheten til å være med på et stort musikkprosjekt i Hamar. Torsdag er det audition.

DEL

AnJazz – Hamar jazzfestival og Stoppested Verden – barnas internasjonale kulturfestival går sammen om å organisere et spennende improvisasjonsprosjekt med den Indiske musikeren Jai Shankar og unge musikere fra Hedmark.

Søker nysgjerrige unge
En gruppe på 10 til 15 talenter vil få muligheten til å delta på en seminarrekke med tablamesteren Shankar.
– Vi søker unge talenter som er musikalske og nysgjerrige, kan spille en del på øret (seminaret vil ikke være notebasert) og er villige til å improvisere (forkunnskaper rundt improvisasjon trengs ikke), sier Anja Katrine Tomter, festivalsjef for AnJazz.
– Vi har bedt kulturskoler i Hedmark foreslå musikalske talenter for oss og neste torsdag, den 15. april inviterer vi disse samt alle andre interesserte musikalske talenter til audition, sier Tomter.
Auditionen finner sted i Hamars gamle rådhus.

Konsert
Unge talenter som viser musikalsk tyngde og er nysgjerrige på improvisasjon og har evnen til å spille uten noter, vil bli tatt opp som elev i en seminarrekke som starter under AnJazz lørdag 1. mai – og avsluttes og framføres med konsert under "Stoppested Verden" den 29. mai.
Jai Shankar skal være leder for musikerne. Han er en virtuos musiker i verdensklasse. I 1997 ble han kåret til Skandinavias ubestridte tablaspiller og vant den prestisjefylte Talentiaden.
– Her vil de unge talentene få en unik anledning til å lære fra en mester, sier Mocci Ryen, festivalsjef i Stoppested Verden.
Unge talenter fra Tolga i nord, Elverum i øst og flere fra Stange og Hamar er allerede påmeldt.
Jai Shankar Kvartett spiller også konsert under AnJazz-Hamar Jazzfestival lørdag 1. mai i Hamar Gamle Rådhus.

Tidsplan for seminarrekken:
15. april: Audition (kl. 18.00-20.00)
1.- 2. mai: Seminar på AnJazz (kl. 11.00-16.00)
11. mai: Seminar (kl. 17.00-19.00)
28. mai: Generalprøve (kveldstid)
29. mai: Konsert på Stoppested Verden (dagtid)

Artikkeltags