Hang mener restauranten Volume på Østre torg blir noe helt for seg selv. På dagtid og kveldstid i ukedagene er det en amerikansk restaurant. På kveldstid fredag og lørdag utvides åpningstiden og restauranten blir både spisested og bar, med åpningstid fram til kommunens tid for skjenkestopp.

Hai-tvist

– Jeg er spent på hvordan hamarsingene tar imot Volume, men mener å ha kommet opp med en meny og et konsept som hamarsingene vil like og som man ikke finner igjen på de andre spisestedene i byen, sier Hai Hang.

Volume er Hangs tredje restaurant i Hamar. I 2004 tok Hang over restauranten i Kunstbanken, Valuta, og han kom opp med et menykart bestående av fusion-retter – der asiatiske smaker og ingredienser fra moderne vestlig matlaging møttes på tallerkenen.

I desember 2008 gikk Victoriahaven konkurs. Hai kom inn, tok over restauranten og endret det til et moderne spisested.

– Hva slags mat blir det på Volume?

– Jeg var en stor fan av maten på den nedlagte restauranten Mrs. Sippys, som holdt til i lokalene som i dag huser Dolly Dimples. Noen vil kanskje finne igjen elementer fra Friday’s-kjeden, uten at jeg har forsøkt å kopiere deres meny. Det skal kort og godt bli amerikansk mat med min tvist, sier Hang.

Nye lunsjvaner

På menyen står typiske amrikanske retter som sparerips, buffalo wings, kyllingvinger og hjemmelagde burgere. Menykartet er ikke blottet for humor. Kjøkkensjefen fra Victoriahaven, Fredrik Chi har fått sin egen burger kalt opp etter seg: “Chis burger”. En rett med fem forskjellige kjøttyper kalles “Hai Five”.

– Det skal bli et skikkelig lunsjsted på dagtid, sier Hang.

Volume, som holder til i de gamle lokalene til kaffebaren Poesi på Østre Torg, får 40 sitteplasser inne og 60 sitteplasser ute. Etter en lang ombyggingstid vil atmosfæren i lokalene framstå som veldig amerikansk.

– Er hamarsingene flinke nok til å gå ut i lunsjen, da?

– Der har det skjedd en revolusjon siden jeg startet opp i 2004. Folk blir flinkere og flinkere til å gå ut i lunsjen, og mitt inntrykk er at lunsjpausa har vokst fra en halvtime til en time.