– Vi har fått tak i en headliner som vi var nødt til å betale noen kroner for. Vi får besøk av vokalisten fra Manfred Mann’s Earth Band – Chris Thompson. Han stiller med anerkjente Mads Eriksen Band og avslutter festivalen med et brak neste lørdag, sier Jan Egil Løvbak i Foreningen Under Brua entusiastisk.

Del på Facebook

Under tak

Lokale band som oppdrar gratis har vært mantraen til festivalen. I år blir det litt annerledes:

– Å få en så stor artist fra England var ikke gratis, men nå har vi muligheten til å løfte besøkstallet på festivalen noe, sier festivalleder Tor Melgalvis. De som husker låtene til Manfred Mann’s Earth Band vil nok dra kjensel på hit’er som “Davy’s On The Road Again”, “Blinded By The Light”, “Mighty Quinn” og “Redemption Song”.

I tillegg til Thompson kommer Sveriges sørstatsrockband nummer en, Perry and the Travellers, til festivalen – også det på siden av den gamle filosofien.

Rørt prisvinner

Under pressekonferansen i går kunne også gjengen bak festivalen vise fram vinneren av årets Under Brua-pris - Anne Flugstad (44) fra Ottestad.

– Anne får prisen for sitt mangeårigevirke innenfor kulturformidling. Hun synger, forteller, deklamerer, driver med teater og dans. Hun er kort og godt en multikunstner som har bedrevet mye viktig kulturarbeid rettet mot barn i regionen, sier Løvbak.

– Anne har vært i hodet vårt mange ganger. Spesielt hennes Prøysen-tolkninger har vi i juryen lagt merke til, Derfor var det på tide å gi henne prisen, skyter Melgalvis inn.

Selv er prisvinneren mildt sagt smigret:

– Jeg blir rørt. Det at jeg får denne prisen betyr at noen har sett meg og liker det jeg driver med. For meg er det veldig stort, for jeg har ikke akkurat veggen full av priser, sier Flugstad.

Hun kvitterer for prisen, som består av et diplom og en plakett, ved å opptre sammen med musikerne Morten Strypet og Ole Gjøstøl på lørdagskvelden.

Til slutt: Mens andre festivaler følger spent med på langtidsvarslet, frukter frykter ikke gjengen bak Under Brua-festivalen været:

– Se, brua er vårt tak! Ingen vil bli bløte. Her er det bare å komme, sier Jan Egil Løvbak.