!KYSS-prøver er i gang

Øystein Johansen (fra venstre), Marius Leknes Snekkevåg, Gull Øzger, Mette Brantzeg, r Janne Aasebø Johnsen, Malmfrid Hallum og Therese Slob. Gyrid Axe Øvsteng, Sigrid Edvardsen og Victoria Meirik var ikke til stede da bildet ble tatt.

Øystein Johansen (fra venstre), Marius Leknes Snekkevåg, Gull Øzger, Mette Brantzeg, r Janne Aasebø Johnsen, Malmfrid Hallum og Therese Slob. Gyrid Axe Øvsteng, Sigrid Edvardsen og Victoria Meirik var ikke til stede da bildet ble tatt. Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

– Vi gleder oss over at vi begynner å føle Munch-jubileet 2013 på kroppen! sier Randi Strømbu.

DEL

Gå høsten i møte - KUN 88 kr for 8 uker med papiravisen og alt innhold på nett

Hun er informasjonskonsulent i Teater Innlandet.

I går begynte leseprøvene på forestillingen !KYSS som har urpremiere 28. februar 2013 og er en scenisk hyllest til Edvard Munch.

Etter urpremieren vil forestillingen legge ut på turné i Innlandet fram til 20. mars 2013.

Tekstkonkurransen

En scenetekstkonkurransen som ble lyst ut i mars i år, har dannet grunnlaget for !Kyss-forestillingen.

– Syv scenekunstnere er opphavskvinner og -menn til Teater Innlandets forestilling !KYSS – en scenisk hyllest til Munch. De har som dramatikere og koreografer latt seg inspirere av blant annet Kyss, Pubertet, Den døde mor og barnet, Madonna, Vampyr, De ensomme, Sjalusi og Løsrivelse. Målet er å formidle det motsetningsfylte i kontrastene mellom det hellige og det trivielle, livsbegjær og dødsangst, tiltrekning og løsrivelse, forteller Strømbu.

De syv som har bidratt med scenetekster er: Marius Leknes Snekkevåg, Gull Øzger, Sigrid Edvardson, Janne Aasebø Johnsen, Malmfrid Hovsveen Hallum, Therese Slob og Gyrid Axe Øvsteng

Øystein Johansen og Mette Brantzeg er regissører. Mari Moen står for dramaturgien.

Aktører: Hanne Dieserud, Steinar Taarn Sande, Tobias Avlund Heiberg, Maria Grazia, Emilie Birkenes Thun.

Bakteppe

Den 12.12 2013 er det 150 år siden Edvard Munch ble født i Løten.

Teater Innlandet feirer jubileet med en egen forestilling basert på spesialskrevne scenetekster som er inspirert av Munchs «Livsfrisen»; samlingen med bilder som skulle «skildre det moderne sjeleliv».

Artikkeltags