Gledessprederne Musikalis i 20 år

Musikalis: Grethe Pettersen, fra venstre, Ruth Margrethe Hansen, Jeanette Kullerud, Anne Lise Østvang, leder Bjørn Kløvning og Tom Høisveen. Foran Harald Marsøe. Foto: Svein Sjølie

Musikalis: Grethe Pettersen, fra venstre, Ruth Margrethe Hansen, Jeanette Kullerud, Anne Lise Østvang, leder Bjørn Kløvning og Tom Høisveen. Foran Harald Marsøe. Foto: Svein Sjølie

Av
Artikkelen er over 6 år gammel

Spilleglede, godt humør og fengende sanger kan være stikkord etter Musikalis markerte sitt 20-årsjubileum med konsert i Teatersalen søndag kveld. Og de drøyt 50 som hadde funnet vegen så ut til å storkose seg.

DEL

Gå høsten i møte - KUN 88 kr for 8 uker med papiravisen og alt innhold på nett

Det er ganske utrolig hva Bjørn Kløvning har fått til med Musikalis. I sang etter sang fikk vi høre en gjeng musikanter og sanger som tar hobbyen sin på alvor og serverer kjente og kjære sanger med innlevelse og glede.
20 år
Det var i september 1990 at Musikalis så dagens lys. Den gangen holdt de ti å Toneheim folkehøgskole.
– De siste årene har holdt hus i Sagatun barnehage på Hamar hvor vi øver en dag i uka, sier Bjørn Kløvning som hele tiden har vært leder for gruppen.
– Jeg vil nevne bassisten Tom Høisveen og sangeren Grethe Pettersen. Begge to har vært med siden vi begynte for 20 år siden, sier Kløvning.
– Hovedhensikten med Musikalis er å ha det moro med sang og musikk. Å gi et meningsfullt musikktilbud til mennesker med utviklingshemming. Derfor legger vi stor vekt på det sosiale, sier Kløvning som legger til at de spiller instrumenter etter et fargesystem.
Høy stemning
Og fra første sang hadde Musikalis publikum i sin hule hånd. Og i sang etter sang fikk de publikum til å klappe, synge med og gjøre alle de påfunnene Musikalis oppfordret til.
– Det er lov å synge med og klappe, oppfordret bassist Tom Høisveen og folk tok ham på ordet.
Bredt repertoar
Musikalis sang sanger som Soltrall, Tio tusen röda rosor, Julius-sangen, Down by the riverside, Hompetitten og Rock’n roll fiskeboll for å nevne noen. Og vi i salen storkoste oss under konserten.
Gjesteartister
Sangtrioen Hammer, Carst & Jacobsa var invitert til å være gjesteartister under konserten. De framførte også et knippe sanger.
Det er artig å høre disse karen opptre sammen. Det låter rett og slett bra.
Sang sammen
Konserten ble avsluttet med at alle artistene sang sammen. Sanger som Leende gullbruna ögon, Lys og varme, I natt jeg drømte og Grevling i taket ble det en verdig avslutning på Musikalis sine første 20 år. La oss håpe at gruppa om ikke altfor lenge kommer tilbake til Ringsaker for å holde konsert.
«Det er lov å synge med og klappe!
Tom Høisveen
MusikalisArtikkeltags