Gratis byfest på flere arenaer i Moelv

Gratis Byfest: 17. Juni er det klart byfest i Moelv. Mange lokale grupper og artister skal være med, sier Asle Berteig og Monica Olsen i Ringsaker kommune. Foto: Svein Sjølie

Gratis Byfest: 17. Juni er det klart byfest i Moelv. Mange lokale grupper og artister skal være med, sier Asle Berteig og Monica Olsen i Ringsaker kommune. Foto: Svein Sjølie

Av
Artikkelen er over 8 år gammel

Kryss av 17. juni i kalenderen! Da blir det byfest i Moelv med kulturtilbud for gamle og unge på et titall arenaer i Moelv.

DEL

– Med den suksessen vi hadde med Byfestene i fjor må vi selvsagt fortsette, sier kultursjef Asle Berteig og byutvikler Monica Olsen. Som i fjor blir det en Byfest med lokale kulturinnslag.
– Vi snakket om å hyre inn ei norsk toppgruppe, men skjønte fort at det ikke var noen god idé. Med et budsjett på drøye 300.000 hadde vi ikke kunne hatt annet enn en konsert. Det er ikke det vi ønsker oss, sier Berteig.
– Så lenge det er snakk om kommunale penger mener vi det er riktig å bruke dem på lokale artister. Da går pengene tilbake til lokalkulturen, sier Monica.
Flere arenaer
Byfesten begynner klokka 17.00 med Jentebølgen. Et uhøytidelig jenteløp på fem kilometer for jenter i alle aldre og fasonger.
Klokka 18.00 skal det være en liten offisiell åpning av Byfesten før aktivitetene begynner på ni forskjellige arenaer rundt om i byen.
– Utenfor Moelv El. handel blir det rigget til ei allsangscene hvor vi ønsker at flere kor skal bli med, forteller Olsen, og fortsetter: – På Café 108 skal det være rock og metall, på Lunica blir det country & western med blant annet Tina Steen Hansen.
På plassen utenfor herredshuset skal Ole Berg sette opp telt og her vil det bli spilt blues. Vibro Kings, Tina Lie og Art West Band er aktuelle band her.
– Hos Baker Kristiansen lar vi jazzen slippe til, fortsetter Berteig.
Bygdekvinnelaget blir med i år også med folkemusikk, mens på ungdomsklubben skal det være skumparty rock og techno.
Berteig forteller at de også har invitert Moelvs to banker til å være med og ved Sparebanken blir det korpsmusikk med blant annet Brøttum brass, mens DnB Nor skal presentere opera.
– Som dere skjønner velger vi å satse lokalt. Blant annet fordi vi tror det er det folk vil høre, sier Berteig.
Skal være gratis
I diskusjonene om Byfesten er det stor enighet blant lag og foreninger, kommunen og handelsstandsforeningen at festen skal være gratis og at arrangementene skal foregå på flere arenaer.
Dette for at de enkelte arenaer skal kunne selge mat og drikke til dem som er de på forskjellige konsertene.
Det er meningen at alle arrangement skal være gratis for publikum og kommunen vil står for lys, lyd og scener på de forskjellige arenaene.
Byfesten er en del av Moelvdagene og vi ønsker at besøkende skal få en lokal musikkopplevelse og en matopplevelse litt utenom det vanlige, sier Berteig og inviterer folk som føler at de vil være med om å ta kontakt med kommunens kulturkontor.
«Med den suksessen vi hadde med Byfestene i fjor må vi selvsagt fortsette».
Asle Berteig
kultursjefArtikkeltags