Kari hadde time hos sin fysioterapeut på Hamar da hele juryen i går troppet opp for å dele ut årets pris. En glad og overrasket Kari kunne glede seg over mange flotte ord.

– Prisen tildeles deg for uredd, offensiv, positiv og kraftfull gjennomføring av ekspedisjonen «Ingen grenser» – alltid med et strålende smil og full av energi. Du framstår som selve symbolet på at det meste er mulig bare viljen er sterk nok. Ingen cerebral parentes, men et ruvende utropstegn som står støtt som snøhetta, sa Hans Christian Medlien da han leste opp begrunnelsen for at nettopp Kari får prisen i år.

Les også: – Det er fantastisk å ha en jobb å gå til

Ifølge juryen var det ingen tvil om hvem de skulle velge. Prisen deles hvert år ut til en person eller et lag i Ringsaker som har skapt særlig stor glød, begeistring og stolthet. Prisen er tidligere delt ut til Charlotte H. Sveinsen, Sigbjørn Johnsen og Johannes Haukåssveen.

Hun ligger også godt an i kåringen av Årets ringsaksokning i RB.

To BegeistRinger

Med jubel fra sidelinjen kunne Olestad motta det synlige beviset og en sjekk på 11 000 kroner. Selve BegeistRingen fikk hun selvsagt også. Kari har fått en tidligere, men løsningsorientert som hun er foreslo hun å sette en på hver side.

– Dette er en stor ære. Jeg ble virkelig overrasket. Det er helt fantastisk, og jeg har nesten ikke ord, sa Kari med et stort smil etter overrekkelsen.

Les også: – Det er fantastisk å ha en jobb å gå til

Førerkort?

Hva prispengene på «ølløv tusen» skal gå til har hun ikke rukket å tenke så mye på, men sannsynligvis havner de på sparekontoen til førerkort.
– Jeg har fått klarering på at jeg kan få lov til å ta det, og venter nå på svar fra NAV. Det er de som avgjør saken, så det blir spennende å se. Får jeg ja kommer disse pengene godt med når jeg skal ta førerkort.

Les også: «Alle» fulgte med Kari

Får skryt

Juryen skryter av årets vinner.

– Hun skaper stolthet, og har vært med på å sette Ringsaker på kartet. Hennes livsglede, entusiasme og pågangsmot har begeistret hele Norge, sier Heidi T. Karlsen og Ole Berg.
– Andre har fått prisen for det de har gjort. Du får prisen for den du er, sa Hans Christian Medlien til Kari ved overrekkelsen.