– Noe slikt hadde jeg ikke drømt om. Det er bare helt fantastisk, sier hun.
Lørdag, før markedet hadde åpnet, hadde det allerede samlet seg masse folk som bare ventet på at det skulle åpne. Og hele dagen var det mer eller mindre fullt mellom, bodene.
Søndag var det nok noe færre folk til stede, men likevel var det et jevnt sig hele dagen også da.

Som i utlandet

Og ikke bare kom det folk, mye folk. De som kom var også like strålende fornøyd med det de opplevde der.
– Lørdag ettermiddag begynte det å snø. Og etter hvert som nysnøen begynt å legge seg, kom folk og sa at nå ble det akkurat som på de store julemarkedene i utlandet, med skikkelig julestemning, forteller Turid Haugen, en av utstillerne på markedet.

Bare blide fjes

– Det har bare vært blide fjes å se, begge dagene. Og nå begynner det jo å ta slutt på varene også, kunne hun konstatere fornøyd utpå ettermiddagen søndag, markedets andre dag.
Heldig med været var markedet for så vidt også. Lørdag formiddag hadde gradestokken tatt et godt hopp oppover i forhold til de foregående dagene. Og skulle man likevel fryse litt, så var det varme å finne, både i form av åpen ild, varm mat og muligheten til også å bese – og kanskje handle – innendørs, i Inspirasjonshuset.

Stort utvalg

– Men jeg innrømmer at det begynner å bli litt kjølig nå, kommenterte Gunvor Brodal, som var på markedet med flatbrød, lefser og Brumunddalskjeks, en times tid før stengetid søndag.
Vareutvalget på markedet spente over et bredt register, fra Rita Engs lommetøfler og sydde hjerter, via flatbrød, lefser, brød og sukkertøy, frambudt av Turid Haugen, Trine Gotaas og Gunvor Brodal, til Helen Rønningsbakkens vinterkolleksjon av eget klesdesign, smykker og treleker, for å ha nevnt noe av det som ble tilbudt på markedet.

Ga mersmak

Gammeldags, håndtegnede julekort, pinnekranser, julenek og antikke møbler var andre ting man kunne finne på markedet.
– Nå håper jeg bare at noen tar opp tråden og fører dette videre. Bodene står til disposisjon, og kanskje kan dette bli en av Brumunddals store juleattraksjoner, sier Gotaas.
I alle fall vil de fleste av alle de menneskene som fant vegen til julemarkedet på Nerkvern sannsynligvis slutte seg til tittelen på Gotaas og Haugen sin stand: «Mersmak».
For det ga dette markedet til fulle.