Krass sjukehuskritikk

Får kritikk: Behandlingen og informasjonen Gjøvik sykehus ga etter en operasjon for å fjerne mandlene hos ei fire år gammel jente gis hard kritikk av mora. Foto: Ole Johan Storsve.

Får kritikk: Behandlingen og informasjonen Gjøvik sykehus ga etter en operasjon for å fjerne mandlene hos ei fire år gammel jente gis hard kritikk av mora. Foto: Ole Johan Storsve.

Av
Artikkelen er over 8 år gammel

En tilsynelatende enkel operasjon av mandlene til ei fire år gammel jente endte med underlivsskader. Behandlingen og informasjonen fra sjukehuset opprører mora.

DEL

Etter den aktuelle operasjonen ville ikke jenta gå på do. Noe som ikke var uvanlig ifølge sykehuset. Men noe mer informasjon fikk ikke mora før hun reiste hjem. Det viste seg at hun hadde fått sårskader i underlivet.
– Jeg kunne ikke forstå hva som hadde skjedd for hun hadde skikkelig vondt, forteller mor Silje Johansen fra Nes.

Ville ikke på do

Etter 13 timer uten at hun hadde tisset tok hun kontakt med fastlege som sendte henne og dattera til Lillehammer sykehus.
– Legen der tok i bruk kateter, og til slutt ble det for vanskelig å holde igjen og hun tisset på gulvet.
Over en uke etter hendelsen har Silje fortsatt vansker med å få henne til å gå på do.
Det ble tatt kontakt med Gjøvik sykehus etter turen til Lillehammer. Da først tok Gjøvik sykehus kontakt og kalte Silje tilbake for et møte.

Vanlig prosedyre

På møtet stilte de som hadde vært med på operasjonen. De forklarte hva som hadde gått galt under inngrepet:
I tillegg til narkose settes det en stikkpille i endetarmen. Det er standard prosedyre. For å sette pilla vris beina ut. På små unger er det vanlig å løfte etter anklene for å sette pillene.
– I dette tilfellet hadde også beina blitt vridd ut for at de skulle se skikkelig og sette pilla rett, forteller Silje.
Det er i denne behandlingen at dattera sprakk og fikk rift foran.
– Det kan ikke ha oppstått uten hardhendt behandling. Uansett er jeg overrasket over denne prosedyren. Den tror jeg det er få som kjenner til.
En prosedyre som ikke vil bli endret ifølge informasjon sykehuset ga Silje.

Savner informasjon

I tillegg til å bli overrasket over behandlingen er Silje Johansen skuffet over informasjonen.
– Ja, ikke ble det gitt informasjon før operasjonen om hvordan dette skulle gjøres. Jeg fikk heller ikke god informasjon etter operasjonen. Ikke før etter jeg sjøl stilte spørsmål om hva som hadde skjedd. Jeg er heller ikke tilfreds med forklaringen sykehuset gir.
Silje Johansen har nå tatt kontakt med pasientombudet som vil melde saken videre til helsetilsynet i Oppland.
– Jeg ønsker ikke at denne saken skal forbigås uten konsekvenser. Jeg mener at informasjon om hvordan dette foregår er viktig å få ut. Jeg er skikkelig opprørt over det jeg har opplevd av sjukehuset i denne saken, avslutter Johansen.

Artikkeltags