– Som sagt, ideen, tanke om å gjøre noe slikt, har jeg gått med en god stund. Så, for halvannen måned siden, ble jeg kontaktet av Roar Antonsen, som kunne tenke seg å stille ut i nettopp dette huset. Og når noen kom og foreslo noe som jeg også hadde tenkt på og synets var en god idé, da var det egentlig bare å hoppe i det, sier Øverli.

Alle er lokale

Og nå er det nettopp det som skal skje. Ikke bare med Antonsens bilder, i akvarell, olje og tegninger, men med til sammen sju utstillere.
– Og det flotte er at alle sju er lokale, sier Øverli.
De sju er, foruten Antonsen, Kjersti Granlund, Tore Granerud, Liv Kristin Espelien, Lena Ubario, Svein Erik Kjærvik og Berit Viken.
– Det er utrolig mange spennende arbeider som vil bli stilt ut, mener Øverli.
– Tore Graneruds arbeider er utrolig spennende, og det samme gjelder Lena Ubario. Men egentlig gjelder det alle sammen.
– Og det som er ekstra spennende er at det er så stor variasjon, så stort spenn i de arbeidene som skal vises fram.
Og nettopp spennet framgår tydelig av utstillerlista, fra Liv Kristin Espeliens frosker og engler i keramikk, via bilder i forskjellige teknikker til Svein Erik Kjærviks fotografier.

Ordføreren åpner

– Kjærvik har spesialisert seg på konsertfotografering, og det er utrolig mye flott han kommer med, understreker Øverli.
Utstillingen er for øvrig en salgsutstilling, og den er åpen nesten helt fram til jul, til og med 22. desember.
Det er ordfører Anita Ihle Steen som kommer til Moelv torsdag kveld for å foreta den offisielle åpningen.
– Og da slår vi jo litt på stortromma. «Fire staute karer» spiller i løpet av kvelden, fire karer som spiller jazz fra gullalderen og består av Cato Skar, Kjell Rosenborg, Sven Taksdal og Erling Hovde. Det blir også salg av både forfriskninger og gløgg, siden vi nå er midt inne i førjulstida, sier Øverli.

Ingen konkurrent

Noe fast galleri er det ikke snakk om å etablere i Folkets Hus.
– Men det er jo bare bra jo flere bein vi har å stå på. Blir dette en suksess, er det ikke umulig at det blir en sommerutstilling også, sier han.
– Nå er det nettopp åpnet et nytt galleri i Moelv, Galleri Mølf, i tillegg til Stasjonsgalleriet. Du tar ikke opp konkurransen med dem, da?
– Nei, overhodet ikke. Vi i Folkets Hus vil ikke være noen konkurrent. Vi er bare med og fyller ut tilbudet i Moelv, sier Øverli, og ønsker velkommen til utstillingsåpningen torsdag kl. 19.