– Jeg hadde hatt kveldsvakt på Schenker og klokka var vel 22.15 da jeg reiste hjem. Akkurat i det jeg passerer den gamle rasteplassen i nordgående løp ser jeg no komme ut fra vegkanten, forteller John Vegard.

I trafikklyset kunne Vegard se at det var et villsvin. Han forteller at det løp langs E6 et par tre minutter og prøvde å komme seg over midtrabatten, men klarte ikke det.

LES OGSÅ: – Det var trolig mitt tamme villsvin som ble skutt søndag og Villsvinet «Bertor» engasjerer på nett

Ikke samme dyr

– Det så ut som om dyret skulle krysse E6, men dyret klarte ikke å komme seg over og måtte snu. Da løp det tilbake, over jernbanen og ut på jordene, sier John Vegard.
Så oppslaget i RB

Inntil John Vegard så oppslaget i RB om villsvinet Bjørn Kråkevik skjøt i helga, tenkte han ikke så mye over filmen han hadde på iPhonen og tok kontakt med redaksjonen.

Det er vanskelig å si, men på det dyret jeg filmet så jeg tydelige hoggtenner

Filmen holder naturlig nok ikke så høy kvalitet i og med at opptaket er gjort seint på kvelden. Men en ser tydelig at det er villsvin han har filmet.

– Tror du det kan være det samme dyret du filmet som det som ble skutt?

– Det er vanskelig å si, men på det dyret jeg filmet så jeg tydelige hoggtenner. På det bildet dere hadde i avisa kunne jeg ikke se hoggtenner, så jeg tror nok det kan være et annet dyr, sier John Vegard Solvang, som ikke legger skjul på at iPhonen kommer til å ligge «skuddklar» i bilen fra nå av.