Plansuksess i Moelv

Fornøyde: MjøsPlan i Moelv opplever gode tider. Fra venstre: Jens Ivar Gaarder, Line Danielsen, Tor Ivar Gullord og Even Sjøli. Foto: Ole Ludvig Rosenborg

Fornøyde: MjøsPlan i Moelv opplever gode tider. Fra venstre: Jens Ivar Gaarder, Line Danielsen, Tor Ivar Gullord og Even Sjøli. Foto: Ole Ludvig Rosenborg

Artikkelen er over 8 år gammel

I 2011 er det 11 år siden Even Sjøli valgte å flytte til Moelv i forbindelse med etablering av egen virksomhet. I dag er MjøsPlan en solid bedrift med fem ansatte og 3,5 millioner kroner i omsetning.

DEL

MjøsPlan baserer seg på rådgivning og salg av tjenester innenfor følgende områder: arealplaner, oppmåling, landskap, kart og 3D presentasjon. Moelv-firmaet har kompetanse innen fysisk
arealplanlegging, plan- og bygningsloven og leverer alt fra kommuneplaner til regulerings- og bebyggelsesplaner. MjøsPlans nyeste satsingsområde er laserscanning og 3D presentasjon.
Oppdragsgivere er kommuner, husleverandører, skogeiere, entreprenører, arkitekter og andre private firma over hele østlandsområdet.
Storgata i Moelv
– Vi har mange jobber i Østerdalen, Valdres og Hallingdal, opplyser Even Sjøli, som flyttet fra Hønefoss til Moelv i 2000.
– Jeg jobbet med det samme, men bransjen var rammet av usikre tider og permitteringer. Mens jeg gikk permittert fikk jeg flere tilbud fra tidligere kunder. Etter hvert valgte jeg å si opp for å starte egen virksomhet. 1. april 2001 begynte jeg MjøsPlan AS fra kjelleren hjemme på Fossenfeltet i Moelv, forklarer Sjøli.
Den opprinnelige trønderen dro med seg flere kunder fra tiden i Hønefoss, og Sjøli hadde i starten mange oppdrag på Rena. Arbeidsmengden økte sakte, men sikkert, og i 2004 ansatte han sin første medarbeider. To år seinere flyttet MjøsPlan til Storgata i Moelv, og i dag har virksomheten fem ansatte.

Sentral beliggenhet

– Det kan bli flere medarbeidere, for vi har mer enn nok å henge fingrene i, sier Even Sjøli.
– Hvorfor valgte du å flytte til Moelv?
– Utelukkende på grunn av den sentrale beliggenheten og nærheten til alle Mjøsbyene. Vi er mye ute på farten, og derfor er det veldig verdifullt å ligge midt i, sier Sjøli og legger til:
Store muligheter
– Den unike beliggenheten gjør at det bør være grunnlag for vekst i næringslivet. Bare se på Gjensidige. De flyttet hit til Moelv for en stund siden. Selskapet må jo ha sett noe som er vesentlig for Moelv, nemlig den sentrale beliggenheten. I tillegg kan Moelv by på så mye mer. Ikke minst nærhet til utmark og flotte friområder. Jeg synes kanskje kommunen burde gjøre enda mer for å markedsføre de store mulighetene som finnes her i Moelv, avslutter Even Sjøli.
«Det kan bli flere medarbeidere, for vi har mer enn nok å henge fingrene i»
Even Sjøli
Eier av MjøsPlanArtikkeltags