Med gode tilbud og apparater som strammer opp fra topp til tå, åpner treningssentrene dørene første uka i januar med håp om fulle saler og apparater som blir tatt i bruk.
Travel tid

Daglig leder ved Treningskompaniet i Brumunddal, Grethe Myhre forteller at hun gleder seg til et nytt treningsår med både nye og gamle medlemmer.

– Vi åpnet dørene på senteret første uka på nyåret med ny giv og motivasjon. Allerede de første dagene merket vi kjøret etter jul og folk strømmet på, sier Grethe.

Det er ikke noe nytt at januar er den måneden hvor folk setter inn et ekstra gir når det gjelder trening, forbedring av kostholdet og andre mål som skal gjøre godt for en selv.

– Det er mange som ønsker en oppstramming nå på nyåret. Morgentrening har blitt veldig populært og vi tilbyr diverse gruppetimer tidlig på morgenen. Flere og flere skaffer seg personlig trener og melder seg på kurs som skal være med å forbedre en livsstil. Vi holder et kurs som heter “Slank og sunn” to ganger i året. Dette er et populært kurs som vi starter opp igjen med 14. januar og som varer i 12 uker, forteller Myhre.
 

For de 1600 medlemmene på Treningskompaniet, kan senteret blant annet by på nye garderober, spaavdeling, topp moderne treningsutstyr og luftige og store saler.

– Vi er veldig fornøyd med lokalene våre. Vi har nytt luft og renseanlegg og FitWalking-maskiner som kun vi og et annet senter i Norge har, sier den daglige lederen.

Frisk treningssenter i Moelven tenker nytt og setter mer fokus på ungdommen i det nye året.

– Vi har startet opp med noe nytt som heter ungdomskort. Dette er et tilbud for ungdom mellom 12-16 år og som ønsker å delta på egne gruppetimer med instruktør. Vi kommer til å ha tre ulike grupper hvor man kan velge mellom styrketrening, kondisjonstrening i form av sykling og dansemix. Disse timene starter vi opp med mandag 14. januar, sier daglig leder ved Frisk, Kimberly Finnson.
Finnson forteller at de håper på å verve mange nye medlemmer nå på nyåret.

– Vi tilbyr gode tilbud i januar som for eksempel gratis innmelding. Per dags dato har vi totalt 1100 medlemmer, men har plass til fler. Jeg regner med at januarkjøret virkelig starter neste uke. Vi ansatte på senteret gleder oss til å ta i mot og veilede medlemmene våre i det nye året og ønsker alle velkommen, sier Kimberly.

Fønix i Brumunddal åpnet treningssenteret sitt 10. november 2011 og hadde ettårsjubileum i høst. Nå har de ansatte timeplanen klar og tilbyr gratis trening i januar og februar med kun et administrasjonsgebyr.

– Vi har nå 1670 totale brukere på senteret og er godt fornøyd med utviklinga etter at vi startet opp. Folk trener mer nå enn tidligere og mange liker å ha aktiviteter og apparater samlet på ett sted, forteller Irene Tollefsrud på Fønix.

Oktober, november, januar og februar er de fire høytidsmånedene for innetrening på senter. Tollefsrud gleder seg til å ta fatt på et nytt treningsår i de nye lokalene senteret har..

– Vi har mye spennende på gang i år og er ikke redd for å satse skikkelig. Om ikke lenge skal vi feire ettårsjubileumet vårt på senteret sammen med medlemmene våre. Da får vi blant annet besøk av Friserte Fruer, sier Irene.

I starten av februar åpner Fønix sitt nye spinningrom. Tidligere har spinningtimene foregått i samme rom som saltimene.

– Nå har vi endelig et eget rom kun for spinning. Vi få et litt bredere timeutvalg nå som spinningtimene kan foregå i eget rom, forteller Tollefsrud.