Det er mer vanlig å møte bostedsløse i større byer. I mindre byer og tettsteder er ikke disse tilfellene like utbredt som i de store byene. Av den grunn blir det mer synlig hvis det dukker opp hjemløse her.

LES OGSÅ: Uteligger var danske på loffen

Vil gi han tilbud

I to uker har en hjemløs mann i godt voksen alder gått rundt i Brumunddal sentrum med sykkel og sovepose.

Mannen er også observert sovende langs elva Brumunda ovenfor Ullvarefabrikken.

Ingen vet foreløpig hvor mannen kommer fra. Politiet og psykisk helse i kommunen er informert om saken og ønsker nå å hjelpe den bostedsløse mannen.

– Vi har nettopp fått høre om denne mannen og synes det er veldig trist. Slike tilfeller er ekstra synlig i en så liten by som Brumunddal. Ingen bør sove ute i denne kulda, sier lensmann Terje Krogstad.

Mens politiet nå er informert om tilfellet, jobber psykisk helse med å skaffe seg informasjon om mannen som ser ut til å være i 50-årene.

– Vi kjenner til situasjonen, men har dessverre ikke fått greie på nok informasjon om denne bostedsløse mannen enda. Vi ønsker selvfølgelig å hjelpe han med et sted å bo eller opprette kontakt med den kommunen som han hører til i, sier leder for psykisk helse Inger Kjelsrud.

Oppsøker varme

Østlandet har i de to siste ukene vært preget av kalde dager med temperatur ned mot 20 minusgrader. Ifølge et vitne som har fulgt med på mannen, har han sovet i en sovepose i skogen under en presenning om natta.

På morgenen har han trukket ned mot sentrum for så å ha oppholdt seg inne i byens to kjøpesentre for å tine opp seg selv og soveposen sin. Senterleder på Parkgården Petter Johnsrud bekrefter at mannen har tilholdt seg inne på kjøpesenteret i løpet av de to siste ukene.

– Jeg synes det er trist at noen skal ha en slik tilværelse. Vi har tenkt på kulda og latt han få varme seg inne på senteret. Nå håper jeg virkelig at han blir tatt hånd om av noen som kan hjelpe han ut av denne situasjonen, sier Johnsrud.

Fredag ettermiddag ble den samme mannen observert i storgata i Moelv med den samme sykkelen og soveposen.

Mannen ønsket ikke å svare på spørsmål fra Ringsaker Blad/Østlendingen da vi tok kontakt med ham i Brumunddal denne uka

LES OGSÅ: Uteligger var danske på loffen