Trygve (15) og Atle (14) tok ansvar på 4H-leir på Veldre sag : - Vi jobber gjerne mens de andre leker

Trygve Markeng (15) og Atle Aspelund (14) hadde hendene fulle med jobb på 4H-leiren på Veldre sag som ble arrangert i slutten av forrige uke. Det trivdes de utmerket med.

DEL

(Ringsaker Blad) For de fleste 4H-medlemmer er sommerleiren årets høydepunkt og i år ble den for første gang holdt på Veldre sag med Firkløveren 4H som arrangør.

Om lag 350 4H-medlemmer var samlet på Veldre sag fra torsdag til søndag og det er over halvparten av medlemsmassen i Hedmark. Den geografiske spredningen er så stor som det er mulig innenfor fylkesgrensene.

– Dette er en av de største leirene i landet og Veldre sag er et veldig fint område, sier regionleder for 4H Innlandet, Margit Jære.

Dagene ble fylt med volleyballturnering, trekamp og en rekke forskjellige aktiviteter i finværet som preget de fleste av dagene.

 Men alle kan ikke leke, noen må også jobbe og leder i Firkløveren 4H Trygve Markeng hadde fått med seg Atle Aspelund for å gjøre leiren best mulig for de frammøtte.

KONSENTRERT: Atle Grønvold fra Rask 4H i Åsmarka fokuserer før serven...

KONSENTRERT: Atle Grønvold fra Rask 4H i Åsmarka fokuserer før serven...

NESTEN: Elise Wardberg Høiby prøver å nå ballen med beinet, men rekker akkurat ikke fram.

NESTEN: Elise Wardberg Høiby prøver å nå ballen med beinet, men rekker akkurat ikke fram.

Vannforsyninger

Med 350 unge deltakere i tillegg til de voksne som bidrar blir det mye å ta tak i for de to gutta som fyller vaktmesterfunksjonen på leiren.

– Det er mye arbe, men det er helt greit, det, sier Markeng og skuer utover plassen som myldrer av folk.

– Det er morsomt å se at det er så mye folk her legger han til. En av hovedjobbene deres er å sørge for at det finnes nok vann til alle.

– Det er nemlig ikke så stor vannkapasitet oppå her, så vi må hente vann fra Byflaten og Brumund med traktor, forteller Markeng.

– Når Trygve får oppdrag blir jeg med. På mange av jobbene er det nødvendig å være to stykker ettersom det er mye tungt arbeid, kan Aspelund fortelle.

Lange arbeidsdager

I tillegg til å bidra til vannforsyningene i leiren har de også ansvar for søppelhåndtering og med såpass mange folk samlet på et sted blir det litt avfall. Og det blir ikke noe mindre sjøl om det er langt på dag.

– Det kan bli noen lange arbeidsdager. Jeg står opp kl. sju og er ikke i seng før rundt midnatt, sier Markeng.

Det er for øvrig første gang det arrangeres 4H-leir på Veldre sag. Forrige gang Firkløveren huset fylkesleiren var det på Kirkekretsen skole, men det gamle sagbruket i Veldre ble vurdert som et mer egent sted denne gangen.

– Klarer oss helt fint uten

Da RB besøkte leiren var det volleyballturnering i strålende solskinn og mange poster med morsomme aktiviteter. Markeng og Aspelund bivåner det hele uten et snev av misunnelse.

– Vi står på for at det andre skal ha det bra på leir, så vi klarer oss helt fint uten å spille volleyball. Vi jobber mens de andre leker, sier gutta som begge har vært på 4H-leir tidligere.

– Da har vi sett alt de har gjort galt, avslutter gutta med et smil.

-Heldige med været

Sommeren har bydd på variabelt vær og leirdeltakerne kunne knapt vært heldigere med været. En skur på søndag var alt de fikk se av nedbør. Og det skal de være glade for ifølge leir sjef Lars Grøtta.

– I fint vær er det helt ypperlig med leir her, men når det regner blir det et skikkelig myrhøl. Det kom en kraftig skur på onsdag og vi håpet virkelig at det skulle bli den siste. Etter regnvær blir det nemlig helt vanvittig med mygg og knott her, så vi var heldige med været, avslutter leirsjef Grøtta.

Artikkeltags