Sommerfuglene sitter i mageregionen. Men det er sunt å være litt nervøs når en skal starte opp for seg selv, smiler Gard Silkebækken Hagen.

Den 1. august har han siste arbeidsdag som advokat hos Eiendomsmegler 1 i Sparebanken Hedmark. Fra slutten av august åpner han advokatfirmaet Gard S. Hagen. Han har ikke helt bestemt seg for kontorlokaler. Flere alternativer vurderes.

– Det blir et lokale sentralt i Leiret. Det er godt med ledig plass, sier Hagen som kjenner leiemarket godt i Elverum etter å ha jobbet med eiendomssalg i over tre år.

Gründergen

– Jeg liker utfordringer og føler at tiden er inne for å forsøke å skape noe på egen hånd. Jeg er vokst opp med gründervirksomhet på begge sider av familien og er nok arvelig belastet, medgir Hagen.

Faren er nå avdøde Trond Hagen, læreren som startet Hagen Sport, og som senere ble helt sentral i utviklingen av Terningen Arena. Moren Grete Silkebækken Hagen kommer fra en kjent handelsslekt i Elverum som rommer både optikerbutikk og gullsmedforretning.

– Jeg er vokst opp med butikk. I slekta er det tradisjon å være sin egen sjef. Det er nok dette familiegenet som har slått til hos meg også. Jeg vet hvor mye arbeid som kreves for å starte noe nytt. Men jeg har tro på at det er plass for flere allmennpraktiserende advokater i Elverum og i regionen, sier Hagen.

Han er allerede i kontakt med en advokat til som vurderer å satse i Elverum.

– Håpet er at vi kan jobbe i fellesskap. Det er alltid betryggende å kunne diskutere fag med gode kolleger, sier Gard S. Hagen.

Erfaringene som eiendomsmegler vil han ta med seg inn i advokatfirmaet.

– Jeg har god kunnskap om eiendomsmarkedet og jeg kan kjøp og salg. Ikke minst liker jeg å drive med handel. Derfor vil dette bli en del av virksomheten ved siden av vanlige advokatsaker. Jeg regner med å forsvare klienter i straffesaker samt å bistå i alle type saker.

Gard S. Hagen er utdannet jurist ved Universitetet i Bergen og har senere jobbet i Oslo, blant annet som jurist i Utlendingsnemnda der han i stor grad behandlet klagesaker fra asylsøkere som hadde fått nei til oppholdstillatelse.

– Ei lærerik tid; mange fikk avslag, men en del fikk også medhold i sine klager, sier Hagen.

Hjemlengsel

Etter hvert ble hjemlengselen til Elverum for sterk. Det var også godt å komme nærmere når faren ble alvorlig sjuk.

– Jeg er elverumsing og lokalpatriot og håper å kunne bidra til fortsatt vekst. Området har mange kvaliteter. Ikke uten grunn er det mange ungdommer som flytter tilbake igjen, sier Gard S. Hagen. I en kort tid var han også engasjert i sportslig utvalg i Elverum Håndball. Nå er han ute av håndballen. Mesteparten av kreftene vil den nærmeste tiden gå med til oppstart av eget advokatfirma.