(Ringsaker Blad)

Fredag ettermiddag ble det klart at blodet som er funnet i vegkanten i Fagerlundvegen stammer fra savnede Janne Jemtland. Det at det også har gått noe tid siden kvinnen forsvant, gjør at politiet mener det har tilstøtt henne noe kriminelt.

LES OGSÅ: Blodet tilhørte Janne Jemtland

Politiet har foreløpig ikke har noen konkrete mistenkte, eller noen formening om hva som har tilstøtt den savnede kvinnen.

LES OGSÅ:  Politiet har sikret blod på funnstedet

– Dette er selvsagt en stor belastning for de pårørende. Vi håper å kunne finne noen svar snart, sier politiadvokaten.

Det lokale politiet får bistand fra Kripos.

Påkjørt?

Sporet tar etterforskningen i en ny retning, og politiet ber om flere tips.

– Dersom noen vet noe ber vi om at de tar kontakt med politiet. Vi vil også komme i kontakt med personer som har vært i området mellom klokka 02.00 ogtidlig morgen 29. desember. Siden dette har skjedd ved vegen er også tips om biler aktuelle. Vi jobber med flere teorier, og at et kjøretøy kan ha vært involvert er en av dem.

LES OGSÅ: Her slutter alle spor etter savnede Janne (36)

Det har tidligere blitt sagt at savnede forlot boligen i Ellefsætervegen til fots, men politiadvokaten forteller at politiet ikke vet hvordan savnede kom seg til Fagerlundvegen.

I gang med utvidet søk

28 personer fra Sivilforsvaret og store politimannskaper med hunder er fredag kveld i gang med å lete i området der blodfunnet ble gjort.

LES OGSÅ:  – Vi hadde kontakt via Snapchat, og alt virket bra.

– Vi kaller ikke dette et åsted foreløpig, men dette er åpenbart nå et svært viktig sted for politiet, sier van der Eynden til NTB fredag kveld.

Ved 18.15-tiden samlet flere politibetjenter seg rundt et område ikke langt fra en presenning. Området ble opplyst og avbildet, skriver NRK.