Burgerkrigen er i gang

ÅPNET: Anita Ihle Steen åpnet Max ved å klippe snoren foran inngangsdøra.

ÅPNET: Anita Ihle Steen åpnet Max ved å klippe snoren foran inngangsdøra.

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

To dager før IKEA åpner dørene ble hamburgerkjeden Max åpnet i Nydal. Nå er de tre kjeder som kjemper om burgerkundene i regionen.

DEL

(Hamar Dagblad) Se bildegalleri fra åpningen til høyre.

– Hjertelig velkommen til Ringsaker. Denne delen av kommunen er blitt overtatt av svenskene, men det skal vi leve godt med, sa Ringsaker-ordfører Anita Ihle Steen da hun klippet snoren.

Med den svenske kjeden Max på plass ved parkeringsplassen til IKEA i Nydal, i tillegg til McDonald’s og Burger King, har burgerkundene i regionen fått flere valgmuligheter.

Søker karriere

– Vi skal vinne kundene på kvalitet. Også har vi Norges beste Max-restaurant, sier restaurantsjef Jenny Sjödin.

Max-filialen er den fjerde restauranten i Norge, den 118. i verden. Nå finnes Max i Sverige, Norge, Danmark og Dubai. Og Nydal-restauranten får ifølge Sjödin et nytt konsept:

– Restauranten har et helt nytt bestillingssystem, som bare finnes på to restauranter i Sverige. Det skal gå mye raskere for kundene å gjøre bestillinger her, lover Sjödin.

Med seg får hun 27 ansatte. En av dem er restaurantsjefassistenten Jannicke Brustuen:

– Deilig å få jobb i Max. Her ser jeg karrieremuligheter og inntrykket er at man kan klatre høyt fort. Det er derfor jeg ville starte her, sier Brustuen, som kommer fra Lismarka.

Hun fikk jobb i kamp mot 300 søkere.

– Vi er heldige at så mange ville jobbe her. Jeg gleder meg til å jobbe med denne gjengen, sier Sjödin, som vil lede en ung arbeidsstab hvor de fleste er bosatt i nærområdet.

Liker røde løpere

Det er musikk i ørene til Ringsaker-ordfører Anita Ihle Steen:

– Det skjer mye i regionen vår om dagen, og dere er et eksempel på det. Dette vil bli en plass hvor mange vil stoppe og dere er med på å skape arbeidsplasser i Hamar-regionen og Ringsaker. Det passer oss godt fordi vi ønsker å være en region i vekst.

Hun er med på mange åpninger om dagen. Om to dager skal IKEA åpnes:

– Noen har sagt at jeg er for mye på den røde løperen. Jeg kan aldri flyge nok på røde løpere! Jeg er glad for alle de røde løperne som rulles ut, for det er et godt tegn.

Artikkeltags