Gå til sidens hovedinnhold

Cottis med klimautfordring

Artikkelen er over 10 år gammel

Thomas Cottis fra Løten legger ut på sykkeltur til utvalgte kommuner og de to fylkeskommunene rundt Mjøsa i morgen. Første stopp er Elverum.

Målet er å få et svar på hva de enkelte kommunene gjør for å redde miljøet.

Del på Facebook

– Jeg er veldig bekymret for framtida til ungene våre. Med meg på turen rundt Mjøsa har jeg et brev til alle ordførerne. I løpet av et par uker, håper jeg å få et svar på hva den enkelte kommune gjør for klimasaken, sier Cottis til Østlendingen.

Etter at Elverum har fått besøk av Cottis, går turen til Løten, Stange, Hamar og Hedmark fylkeskommune i morgen. Onsdag får Ringsaker, Lillehammer og Oppland fylkeskommune besøk, før Vestre og Østre Toten, samt Gjøvik kommune får besøk av Cottis på torsdag.

– I tillegg har jeg tenkt å synge en klimarap. Målet er å få ordførerne til å lære noen få strofer. Skal du være politiker i vår tid, må du klare å ta en rap for å nå ungdommen. Deretter håper jeg at de tar imot brevet mitt og gir meg et skikkelig svar, sier Cottis.

Planen er at svarene skal ende opp i en samlet rapport, som jeg kan legge fram for fylkesmennene i de to innlandsfylkene.

– Spørsmålet til dem til slutt, blir om de er fornøyd med kommunenes innsats i klimakampen, sier Thomas Cottis.

Hør Thomas Cottis' klima-rap i videovinduet øverst i saken!

Kommentarer til denne saken