Gå til sidens hovedinnhold

Kreative under press

Artikkelen er over 9 år gammel

– Pengepotten er grei nok den, men det er konkurranseinstinktet som driver meg, sier Simen Øian Gjermundsen, med finaleplass i to internasjonale webdesignkonkurranser.

Det handler om ny teknologi og kreativ tenking når Simen fra Elverum sammen med Mathias Mikkelsen og Henning Gjerde skal konkurrere mot 14 andre lag i finalen under årets Interactive Design International Festival i Limoges i Frankrike i slutten av mai.

– Hvordan foregår en slik konkurranse?

– Enkelt fortalt; du får en oppgave og skal levere et forslag til ferdig resultat innen 24 timer. Du skal komme opp med idé, design og en prototype, noe som fungerer, sier Simen Øian Gjermundsen.

Lager app’er

Han vet en hel del om hva som fungerer, gjennom jobben som Lead Creative Developer (utvikler) i Isobar, et firma som har spesialisert seg på digital kommunikasjon og sosiale medier. Simen sysler med mye av det samme på fritida og har utviklet nye programmer for iPhone som selges gjennom Apples «App Store».

– Et spennende fagfelt?

– Ja, og et felt som ikke er ferdig utviklet. Nå har iPhone og iPad vært på markedet i noen år, men vi er fortsatt i begynnelsen. Det er fortsatt store muligheter, sier han.

Unge talenter

Finale nummer to skjer i Cannes i juni. Her skal vinneren kåres i The Young Lions Cyber Competition, en prestisjetung konkurranse for unge talenter med deltakere fra en rekke land.

Simen Øian Gjermundsen og hans kollega Mathias Mikkelsen fikk finaleplass etter å ha vunnet den norske kvalifiseringen tidligere i år.

– Det er veldig flinke folk fra hele verden som deltar. Selvsagt er det spennende, sier Simen.

I konkurranser er det avgjørende å være rask, effektiv og idérik under press. Det passer det norske laget bra.

– Det vi holder på med er i bevegelse hele tiden. Teknologien utvikler seg raskt, og vi jobber hardt for å følge med, sier Simen Øian Gjermundsen.

Kommentarer til denne saken