Gå til sidens hovedinnhold

Schumacher selger Trysil-palasset

Artikkelen er over 6 år gammel

Når Michael Schumacher og familien nå velger å selge hyttedrømmen i Trysilfjellet for 22 millioner kroner, blir palasset hans på 645 kvadrat den tredje hytta som legges ut til over 20 millioner kroner i Trysilfjellet i høst.

- Det er meget spesielt at det ligger tre hytter over 20 millioner kroner, men jeg tror det handler om  tilfeldigheter, sier Petter Birkrem hos PrivatMegleren Ullevål. 

Det er han som har fått oppdraget med å selge Schumachers hytta, som Formel1-stjernen bygde selv i 1997. 

Før Schumcher-hytta ble lagt ut fredag kveld, så lå Stein Erik Bakkes superhytta ute for 24 millioner kroner, mens nabohytta til Schumacher ligger ute for 22,5 millioner kroner. 

SE FLERE BILDER: Michael Schumacher i Trysil og Nybergsund

- Det som gjør det litt spesielt med disse tre, er at ingen av dem ligger i det området som mange ser på som det flotteste på sørsida av fjellet, nemlig Ugla, sier Birkrem. 

LES OGSÅ: 

Schumacher i alvorlig ulykke

29. desember i fjor falt Michael Schumacher stygt mens han sto på ski i franske Maribel. Den tidligere verdensmesteren ble lagt i koma og våknet ikke før 16. juni. 

Tilstanden hans er ukjent, men så sent som denne uken gikk hans venn tidligere kollega Philippe Streiff ut og fortalte om tyskerens situasjon til fransk radio.

Siden han kom ut av koma har han da gjort stadige, men små framskritt.

– Han blir bedre, men alt er relativt. Det er veldig vanskelig. Han kan ikke prate, og som meg sitter han lammet i en rullestol, fortalte Streiff.

– Han har hukommelsesproblemer og taleproblemer, sier han om kameraten.

Den svært alvorlig ulykken er også grunnen til at hyttesalget i Trysil ble lagt på is. 

- Hytta skulle egentlig legges for ett år siden, men da ulykken skjedde la man alt på is, sier Birkrem til Østlendingen. 

Når Michael Schumacher nå selger hyttepalasset sitt i Trysilfjellet er det kun eksteriørbilder som v

-  Har ikke brukt hytta nok

Det er Schumachers familie og en venn han har i Norge som nå står for salget. 

Det er Michael Schumachers holdingselskap som er oppdragsgiveren for salget.

- Hvorfor velger de nå å selge hytta?

- Familien har ikke fått brukt hytta så mye som de ønsket etter at barna startet på skolen. De var mye i Trysil på slutten av 1990-tallet og fram til midt på 2000-tallet. Når barna kom i skolealder, så strakk ofte ikke feriene til, forteller Birkrem. 

- Hvorfor har du fått oppdraget?

- Jeg tror at jeg har fått oppdraget fordi jeg har solgt veldig mange eiendommer i Trysil og fordi jeg har et stort nettverk for store eiendommer, sier Birkrem.

645 kvadratmeter ren luksus

Og om hytta. Hva kan man si om den? 

- Dette er 645 kvadratmeter med stil og luksus. Hytta har blant annet det fineste kjøkkenet jeg har vært borti i fjellet. Det er bygd i veldig gammel stil, håndlaget i Tyskland. Det ser veldig gammle ut, men er topp moderne. 

I annonsen står det: 

"Velkommen til Åsheimstien 617 - En meget påkostet eiendom i Trysilfjellet sør. Dette er en stor og unik hytte beliggende i etablerte og attraktive "Smørøyet". Hytta holder en spesielt høy standard. Med hyttas svært gode planløsning, 10 soverom hvor noen har senger med innramming av håndlaftet tømmer, 8 bad, 2 ekstra toalett, flere stuer, treningsrom og stor garasje, er dette en perfekt fritidshytte for den kresne storfamilien."

Og for å nevne noen av facilitetene: 

Ski-inn/ski-ut, jacuzzi, trimrom, badstue, steamdusj og egen praktikantdel på nesten 100 kvadradmeter. 

LES OGSÅ: 

Viser ingen bilder fra innsiden

Det spesielle med dette salget er at megleren i annonsen og i media ikke viser noen bilder av eiendommen innvendig. 

- Denne hytta har vært privateid av et ikon innen idrettsverden og det er kun seriøse interessenter som for tilgang til bilder innenfra, forteller Birkrem. 

De får et eget prospekt, så her er ingenting overlatt til tilfeldighetene.

Kommentarer til denne saken