– Ap-kritikken er helt meningsløs

URIMELIG: Kommuneøkonomien i Elverum har ført til at flertallspartiene er hardt presset, men nå slår gruppeleder Yngve Sætre (H) tilbake mot den massive kritikken fra Ap.

URIMELIG: Kommuneøkonomien i Elverum har ført til at flertallspartiene er hardt presset, men nå slår gruppeleder Yngve Sætre (H) tilbake mot den massive kritikken fra Ap. Foto:

Av
Artikkelen er over 6 år gammel

Gruppeleder Yngve Sætre (H) sier snu-operasjonen med å få Elverum kommunes økonomi på rett kjøl er godt i gang. Han opplever den gjentatte kritikken fra Elverum Ap som helt meningsløs.

DEL

Som kjent er Elverum kommune i en vanskelig, økonomisk situasjon.

Situasjonen er så prekær at selv Høyre og Frp har måttet være med på å sette opp eiendomsskatten, selv om disse partiene i utgangspunktet skulle være garantister for det motsatte.

Samtidig blir det borgerlige flertallet stadig kritisert av Ap for ikke å gjøre nok for å ordne opp i kommuneøkonomien.

– Ap anklager oss for at vi vil bygge ned kommunen. Denne påstanden er meningsløs. Opposisjonen framstiller det som om vi vil kommunens innbyggere vondt, noe som selvsagt ikke stemmer, understreker Sætre.

LES OGSÅ: Elverum Ap vil øke eiendomsskatten til 50 mill.

Eiendomsskatten

Selv om Høyre altså har vært med på å sette opp eiendomsskatten, langer Sætre ut mot Aps forslag om å sette eiendomsskatten til sju promille og ta inn 50 millioner kroner årlig fra kommunens innbyggere.

Sætre er opptatt av at den økonomiske snuoperasjonen er i gang:

– Vi er i ferd med å utrede konkurranseutsetting. Kommunen jobber internt med effektivisering. Vi har lagt inn en million kroner i budsjett og økonomiplan til en ekstern evaluering av kommunen, noe vi venter å få resultater av allerede i år. Videre har administrasjonen utredet en ny skolestruktur, som skal til politisk behandling før sommeren, sier Sætre.

Han er opptatt av alle steiner må snus i den krevende økonomiske situasjonen kommunen er i.

– Det verste vi kan gjøre er å la være å gjøre noen verdens ting. Det er helt nødvendig med tiltak for å få kommunens økonomi i balanse. Vi må få mer ut av hver krone. Arbeidet vil nødvendigvis ta litt tid, men vi forventer effekter allerede for budsjettet i 2015, uttaler Sætre, som viser til at det er særlig to ting som har ført til krisen i kommuneøkonomien.

Skille i politikken

– Vi har et stort etterslep på vedlikehold av bygninger. Dette må Ap ta hovedansvaret for, siden de har styrt Elverum nesten sammenhengende siden krigen. Det er også slik at samhandlingsreformen har blitt mye dyrere for kommunen enn vi trodde på forhånd, forklarer Sætre.

Han mener det blir tydeligere og tydeligere at skillet i elverumspolitikken går mellom de borgerlige, som ønsker endring, og Ap, som han påstår ønsker status quo.

– Ap vil fortsette i det samme sporet som har ført til den situasjonen vi er i og sende regningen for dette til kommunens innbyggere. Dette er å gå baklengs inn i framtiden, mener Sætre.

LES OGSÅ: Elverum Ap vil øke eiendomsskatten til 50 mill.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken