Gå til sidens hovedinnhold

Bygde opp PP-tjenesten på 1960-tallet – er fortsatt like aktiv

Artikkelen er over 7 år gammel

– Hun er en inspirasjonskilde, fastslår Nina Bergs kolleger. 75-åringen har ingen planer om å gi seg.

Søndag fylte Nina Berg 75 år. Og fredag ettermiddag ble grunnleggeren av PP-tjenesten i Elverum kommune behørig feiret av kollegene i kommunehuset Folkvang.

– Dette synes jeg er kjempehyggelig. Men jeg sa til dem da vi satt her, at dere har jo takket meg av én gang. Så jeg hadde ikke forventet noe mer oppmerksomhet, smiler Nina Berg.

Pensjonist i et halvt år

Superveteranen en intet mindre enn en institusjon i den pedagogisk-psykologiske tjenesten i Elverum kommune. Det var hun som bygde den opp på 1960-tallet, og drev den fram til 1971.

Da hoppet hun av for å begynne med pedagogikk ved lærerskolen. 25 år senere, i 1996, kom hun så tilbake til PP-tjenesten i Elverum – og her jobber hun fortsatt. Nå er hun vikar i en 45 prosent stilling.

– Jeg ble pensjonist da jeg var 71, og signaliserte at de måtte si fra hvis det var noe jeg kunne bistå med. Det gikk et halvt år, og så kom jeg tilbake hit som vikar, smiler hun.

Imponerte kolleger

I dag er Nina en sentral person i fagmiljøet. Hun har blant annet skrevet en bok om betydningen av forebyggende psykisk helsearbeid i skolen.

– Hun er et funn for oss. Hun er en inspirasjonskilde for oss alle. Dette er en dame som står på og holder seg oppdatert, sier dagens leder, Åge Engebretsen.

Også skolesjef Tord Arnesen skyter uhemmet av Nina:

– Det å være 75 år, og fortsatt være i fagmiljøet og ha det engasjementet hun har; jeg har aldri vært borti noe lignende, jeg! Og så er hun den gamle læreren min fra lærerskolen, og ser akkurat likedan ut som da!

Blir så lenge hun får lov

Mens hovedpersonen rødmer kledelig, kommer det tilsvarende attester fra flere kolleger.

– Hvor lenge skal så 75-åringen beholde kontoret sitt?

– Det avgjørende er hvor lenge PP-tjenesten synes at de har bruk for meg, og hvor lenge helsa holder. I min alder kan man ikke ta ting for gitt. Men jeg bruker ikke mye tid på å tenke over at jeg kan bli sjuk!

Kommentarer til denne saken