Elverum får 110-sentralen

UTVIDER I ELVERUM: Brannsjef i Midt-Hedmark brann- og redningsvesen, Nils Erik Haagenrud, og hans folk får mer å gjøre. DSB har fattet vedtak om å legge kommunene som i dag benytter 110-sentralen på Lillehammer inn under Elverum. – Dette er vi veldig godt fornøyd med, sier han til Østlendingen.

UTVIDER I ELVERUM: Brannsjef i Midt-Hedmark brann- og redningsvesen, Nils Erik Haagenrud, og hans folk får mer å gjøre. DSB har fattet vedtak om å legge kommunene som i dag benytter 110-sentralen på Lillehammer inn under Elverum. – Dette er vi veldig godt fornøyd med, sier han til Østlendingen. Foto:

Av
Artikkelen er over 8 år gammel

Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB) har fattet vedtak om å legge en felles 110-sentral for Gudbrandsdalen og Hedmark til Elverum.

DEL

Det bekrefter brannsjef Nils Erik Haagenrud i Midt-Hedmark brann- og redningsvesen overfor Østlendingen lørdag.

– Det er vi selvsagt veldig glade for. Vedtaket fører med seg en styrking av det faglige miljøet i Elverum, samt at det fører meg seg arbeidsplasser, sier Haagenrud.

Les også: Gjøvik gir Elverum kamp om 110-sentralenOppland går for Elverum– Felles sentral tre ganger så billigØnsker ikke felles 110-sentral i ElverumNy 110-sentral: – Elverum er best på prisElverum kan få felles 110-sentral for Hedmark

Sensommeren

Brannsjefen regner med at den nye 110-sentralen for Hedmark og Gudbrandsdalen vil være operativ på sensommeren i år.

– Først ble brannsjefene i Hedmark og Oppland enige om å legge den nye sentralen til Elverum. Når vedtaket først var gjort, var ikke Oppland så enige lenger. Siden da har det pågått en lokaliseringsdebatt, som DSB nå har skåret gjennom i, sier han.

– Hva betyr dette vedtaket for kommunene som i dag benytter 110-sentralen på Gjøvik?

– Jeg regner med at veldig mange av disse kommunene kommer etter og går for Elverum. Mange av kommunene i Vestoppland gikk i utgangspunktet for Gjøvik dersom det var full enighet om dette. Å opprettholde Gjøvik som 110-sentral kommer til å bli veldig dyrt. Kostnadene fordeles per innbygger i kommunene. Jo færre som er tilknyttet en sentral, jo dyrere blir det for den enkelte kommune, sier han.

Kompetanse

Vedtaket til DSB om å flytte Gudbrandsdalen til Elverum ble ifølge Haagenrud godt mottatt blant de ansatte i Elverum.

– Når antallet 110-sentraler reduseres på nasjonalt nivå, er det viktig å kunne være store og oppegående kompetansemessig. Vi skal betjene Gudbrandsdalen på en veldig god måte. Det er jeg veldig trygg på at vi skal få til, sier Haagenrud.

I tiden fram til Elverums overtakelse av kommunene i Gudbrandsdalen, gjenstår det en god del praktisk arbeid. Blant annet med tanke på å få ansatt flere folk.

– Det er vanskelig å si hvor mange flere ansatte vi har behov for, men det blir i hvert fall et par nye arbeidsplasser i Elverum. Nå starter vi en prosess, og det er ingen tvil om at vi har en jobb å gjøre. Vi har ikke satt noen eksakt oppstartsdato ennå, men vi vil sette i gang umiddelbart så fort ting er lagt til rette for det, sier brannsjef Haagenrud til Østlendingen.

Les også: Gjøvik gir Elverum kamp om 110-sentralenOppland går for Elverum– Felles sentral tre ganger så billigØnsker ikke felles 110-sentral i ElverumNy 110-sentral: – Elverum er best på prisElverum kan få felles 110-sentral for Hedmark

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken