Får gutta ut på gulvet

SPREKE: Dansestudio 11-rum er klar for en ny sesong, her med instruktørene Samira A-Jara og Javier Morales. (Foto: Merete N. Netteland)

SPREKE: Dansestudio 11-rum er klar for en ny sesong, her med instruktørene Samira A-Jara og Javier Morales. (Foto: Merete N. Netteland)

Av
Artikkelen er over 8 år gammel

I dag skal unge dansere fra Dansestudio 11-rum vise seg fram på folkefesten for Ønskedrømmen i Elverum. Til uka starter nye kurs, for første gang med breakdance på timeplanen.

DEL

– Jeg er spent på responsen, sier Christel Reisæter, styremedlem i Dansestudio 11-rum. Hun føler seg likevel ganske trygg på at breakdance skal få flere gutter ut på gulvet.

– Vi har hatt veldig få gutter. Det er på tide de kommer, fastslår Christel.

Instruktør på de nye kursene er Javier Morales (Javi), tidligere turner som i dag satser mest på breaking og tricking (triksing), og med erfaring som instruktør blant annet fra Skippertak.

Del på Facebook

Til VM i hip hop

Dansestudio 11-rum flyttet i fjor inn i nye lokaler i Storgata. Det er en entusiastisk gjeng som fra mandag sparker i gang sesong nummer seks.

– Selv om instruktørene våre er unge, så er de veldig faglig dyktige, sier Christel Reisæter.

Hun er stolt over at Line Wallin i sommer gjorde det så bra i Europamesterskapet i hip hop, sammen med Denice Miriam Solberg, at duoen kvalifiserte seg til VM. Det går av stabelen i Østerrike i oktober.

– Flere av «våre» dansere har begynt å konkurrere. Det er bra og veldig motiverende, sier Samira A-Jara.

Hun er 16 år og har instruert siden 2009. Denne høsten skal hun undervise i barnedans, hip hop og det som kalles hip hop girl style.

Folkefest i kveld

Samira er én av seks dansere som skal underholde på folkefesten på Rådhusplassen i kveld, i regi av Ønskedrømmen og TV2. Hun har selv ansvar for koreografien og gleder seg til å vise seg fram for publikum.

– Hvis de viser det på tv da, jeg vet jo ikke om de viser alt. Det blir gøy uansett. Jeg tror det kommer til å bli kjempebra, sier Samira.

For uten hip hop og girl style kan publikum glede seg til å se Fredrik Berget (16) danse som Michael Jackson.

Over 100 elever

Danseprogrammer og dansekonkurranser på tv er populært og kan muligens forklare hvorfor stadig flere barn og unge melder seg på dansekurs. I fjor hadde Dansestudio 11-rum om lag 100 elever.

– Vi blir nok flere i år, sier Christel Reisæter.

– Er det fullt på alle kurs?

– Ikke ennå, men på barnedansen begynner det å fylles opp nå. Det er nok ikke lurt å vente for lenge.

Artikkeltags