Flere jenter har meldt seg i trippelvoldtektssaken

Politiadvokat Henning Klauseie bekrefter at flere jenter har forklart for politiet at du har blitt utsatt for overgrep fra mannen som nå er siktet for å ha voldtatt tre bevisstløse jenter i Elverum. – Det er for tidlig å si om siktelsen mot ham vil bli utvidet, sier Klauseie.

Politiadvokat Henning Klauseie bekrefter at flere jenter har forklart for politiet at du har blitt utsatt for overgrep fra mannen som nå er siktet for å ha voldtatt tre bevisstløse jenter i Elverum. – Det er for tidlig å si om siktelsen mot ham vil bli utvidet, sier Klauseie. Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Flere jenter har vært inne til avhør hos politiet i forbindelse med at en mann i 30-åra er siktet for å ha voldtatt tre jenter. Flere av de avhørte jentene mener også at de har blitt utsatt for overgrep av mannen.

DEL

Gå høsten i møte - KUN 88 kr for 8 uker med papiravisen og alt innhold på nett

På den bakgrunn har politiet på eget initiativ opprettet saker. Det er altså ikke levert inn nye anmeldelser mot mannen, opplyser politiet advokat Henning Klauseie.

– Det er ikke nødvendig i sedelighetssaker. I slike saker er det heller ikke noe krav at man som fornærmet må forlange noen straffeforfulgt for det man mener seg utsatt for, sier Klauseie.

Les også: Dødsårsaken fortsatt ukjent, voldtektsetterforskningen pågår, – Det er klart ingen vil se voldtekter på film, Politiet: Ingen nye funn, – Han likte å vise fram filmene, Siktede får «avhørspause», – Voldtok mens politiet ventet med pågripelse, – Flere kan være voldtektsofre, Mann framstilt for varetekts-fengsling

Ikke utvidet siktelse

Han ønsker ikke å si hvor mange flere jenter det dreier seg om, utover at det dreier seg om en utvidelse av personkretsen rundt den voldtektssiktete elverumsingen.

– Betyd det at siktelsen mot mannen blir utvidet?

– Nei. Foreløpig er det den samme siktelsen som gjelder fremdeles, svarer Klauseie.

Den siktete elverumsmannen ble sist gang avhørt i forbindelse med fengslingsmøtet, da han ble varetektsfengslet. Etter dette har han ikke blitt avhørt på nytt.

– Siktete ønsker å ha forsvarer tilstede under avhørene. Derfor har vi av praktiske grunner besluttet å utsette avhørene til over påske, sier Klauseie.

Den nå varetektsfengslete elverumsingen har derfor ikke forklart seg for politiet om de nye påstandene om ytterligere voldtekter.

– Både frivillig og mindre frivillig

Klauseie beskriver jentene som nå har forklart seg om at de har blitt utsatt for overgrep som unge voksne.

– Mannen er fra før siktet for å ha begått overgrep mot jenter som har vært neddopet og bevisstløse. Er dette tilfelle også for de nye jentene som har forklart seg om saken?

– Det ønsker jeg ikke å gå i detalj på nå, svarer Klauseie.

– Har den seksuelle kontakten mellom de nye jentene og siktete vært av frivillig art?

– Både og. Det er snakk om ting som har skjedd frivillig men også under mindre grad av frivillighet. Det er glidende overganger mellom disse begrepene, sier Klauseie.

To nye uker varetekt

Da mannen ble framstilt for varetektsfengsling 13. mars, ble han varetektsfengslet i fire uker.

Klauseie sier nå at mannen har samtykket i ytterligere to uker, fram til og med 24. april.

– Vil politiet be om ytterligere varetektsfengsling av mannen?

– Vi får se hvordan framdrifta i saken blir da, sier Klauseie.

Store mengder data

Politiet jobber nå med å gå igjennom 3.000 gigabyte med datamateriale. Blant dette materiale er det også spillefilmer mannen har lastet ned fra internett, opplyser Klauseie.

– Dette er uinteressant, selvfølgelig. Men det er også flere andre filmer. De varer i alt fra noen sekunder til opp mot en time. Det er uansett en betydelig mengde filmer og datamateriale vi nå må se og høre igjennom. Vi ønsker å høre hva som blir sagt. Da kan det være at vi må spole tilbake og høre om igjen. Dette er et arbeid vi ikke er ferdig med, sier Klauseie.

– Har dere kommet over filmer eller annet datamateriale som viser mannen i seksuell omgang med andre enn de tre jentene han er siktet for å ha voldtatt?

– Ingen kommentar.

Ingen obduksjonsrapport ennå

En av de tre jentene mannen er siktet for å ha voldtatt var han gift med. Dette er den samme kvinnen som ble funnet død på sin bopel på Mastmoen mandag 23. januar.

Politiet har ennå ikke mottatt den endelige obduksjonsrapporten av kvinnen fra Rettsmedisinsk institutt og kan derfor ikke si noe om hvorfor kvinnen døde.

Mannen er IKKE siktet for å ha hatt noe med dødsfallet å gjøre.

Klauseie opplyser at det så langt ikke har framkommet noe i etterforskningen av verken voldtektssaken eller dødsfallet, som kan kaste lys over hvorfor kvinnen døde.

Les også: Dødsårsaken fortsatt ukjent, voldtektsetterforskningen pågår, – Det er klart ingen vil se voldtekter på film, Politiet: Ingen nye funn, – Han likte å vise fram filmene, Siktede får «avhørspause», – Voldtok mens politiet ventet med pågripelse, – Flere kan være voldtektsofre, Mann framstilt for varetekts-fengsling

Artikkeltags