Gå til sidens hovedinnhold

Julenisse for en dag

Artikkelen er over 7 år gammel

For andre år på rad skal Dennis Olsen fra Elverum reise til Oslo og dele ut julegaver til hjemløse, betalt av egen lomme.

Halvveis i adventstiden i fjor dro Dennis Olsen til Oslo for å dele ut julegaver til hjemløse. I sekken hadde han en jakke, lue, votter, skjerf og litt julegodteri.

– Det kan ikke være lett å være julenisse, sier Dennis Olsen om å drasse en bag full av vinterklær rundt i Oslo sentrum.

Gleden de som mottok pakker fra «elverumsnissen» var så stor at han har bestemt seg for å gjenta den gode gjerningen også denne julen.

Gjorde inntrykk

– Det gjorde inntrykk på meg da en av dem sa at julaften bare er som en hvilken som helst hverdag for dem. De ble så glade for gavene, ting som vi tar for gitt. Det gjorde meg glad, forteller Dennis.

Forrige juls gode adventsgjerning ble spontant bestemt, og han har tenkt på å gjenta bedriften hele året. Nå gleder han seg til å gjøre den kalde juletiden litt bedre for noen av de hjemløse i hovedstaden.

– Jeg vet ikke helt når jeg drar ennå, men jeg må få gjort det før jul, så jeg burde sette i gang, sier Dennis.

Av egen lomme

Gavene ble betalt ut av egen lomme, uten noen form for sponsing.

– Hvis noen ønsker å være med på å gjøre førjulstiden litt bedre for noen andre, er det bare å ta kontakt, sier Dennis.

Selv vet han ikke hvor han kan spørre etter sponsing, men julegaveutdelingen kommer til å bli gjennomført i løpet av neste uke uansett.

Rørende opplevelse

Dennis husker desemberdagen i fjor som en kald adventsdag.

– Det var fryktelig kaldt. Jeg gikk rundt og frøs og ga bort klær. Det var litt ironisk, men det er jo bare jeg som er dårlig til å kle meg, sier den gavmilde 18-åringen.

Til tross for det kalde været, ble det en varm opplevelse da de hjemløse åpnet pakkene sine.

– De ble helt sjokkert og trodde ikke helt på at de skulle få klær sånn uten videre. Flere av dem lurte først på om de måtte betale noe for det, mimrer Dennis.

Han forteller at det var en rørende opplevelse å se gleden stråle i de hjemløses øyne.

– Da de skjønte at det var julegaver de fikk gratis ble de veldig takknemlige. Det beste med det var å se gleden deres. Jeg ble rent rørt av det, forteller Dennis.

Kommentarer til denne saken